Katja Debevec končala v polfinalu, Kruder z novim rekordom

V Salt Lake Cityju se ta konec tedna s tekmami v balvanskem plezanju nadaljuje svetovni pokal v športnem plezanju. Skozi kvalifikacije se je od Slovencev v polfinale najboljše dvajseterice prebila le Katja Debevec in na koncu zasedla 11. mesto.
Foto: Grega Valančič/ Sportida
Slovenska reprezentanca v ZDA ni šla z vsemi aduti, saj manjkajo Janja Garnbret, Mia Krampl, Anže Peharc in Luka Potočar. 
Katja Debevec, ki je pred sezono dosegala odlične rezultate na predpripravah,  je v petek zvečer s tremi osvojenimi vrhovi v kvalifikacijah zasedla 19. mesto in se uvrstila v sobotno polfinale. Na koncu je osvojila 11. mesto. "V nasprotju s pripravljalnim obdobjem, kjer mi je vse potekalo po načrtu, so se mi v sezoni začele stvari podirati, s poškodbami. Najprej sta bili poškodovani rameni, pred odhodom v ZDA še prst na nogi. Zelo sem bila vesela uvrstitve v polfinale, zadovoljna sem tudi z zadnjim nastopom v polfinalu. Zdaj je v načrtu saniranje poškodb in nov napad na višja mesta," je povedala Katja Debevec po koncu tekme.

Lucija Tarkuš je bila  v ZDA 29., Julija Kruder pa 43. 

V moški konkurenci je Jernej Kruder  kvalifikacije končal na 42. mestu, medtem ko Gregor Vezonik zaradi hudih migren ni plezal. 

Jernej Kruder 84. nastop v SP v balvanskem plezanju. (Foto Slobodan Mišković/IFSC)

Jernej Kruder je v ZDA postal rekorder po številu nastopov na balvanskih tekmah svetovnega pokala. Skupno je zbral 84 nastopov na tekmah v tem tekmovanju. Magična 100tka se bliža in upam, da bo do takrat rekord še moj. Plezanje ni bilo slabo, a se nekako ne sestavi za polfinale. Vedno zmanjak ena malenkost," je dodal po tekmi v ZDA.