Jernej Kruder po nov rekord v Salt Lake City

V Salt Lake Cityju se z današnjimi kvalifikacijami začela nova tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v balvanskem plezanju. V Utahu bodo nastopili Jernej in Julija Kruder, Katja Debevec, Lucija Tarkuš in Gregor Vezonik.
V Zdržene države Ameriko je po nove uvrstitve šlo pet tekmovalcev s selektorjem Gorazdom Hrenom in trenerjem Luko Fondo. Na mednarodne tekme se po poškodbi palca na levi nogi še ne bo vrnila Janja Garnbret, v ZDA pa prav tako niso odpotovali Mia Krampl, Anže Peharc in Luka Potočar.

V letošnji sezoni naši tekmovalci še niso nabrali medalj, se je pa Mia Krampl na tekmi v Tokiu uvrstila v finale in zasedla odlično šesto mesto, kar je spodbudna napoved za olimpijske kvalifikacije v kombinaciji za naslednje olimpijske igre v Parizu.

Jernej Kruder, ki je bil na uvodnih tekmah v Tokiu in Seulu na 41. in 31. mestu, bo v ZDA lovil prav poseben mejnik. Postal bo rekorder po številu nastopov na balvanskih tekmah svetovnega pokala. Skupno bo zbral 84 nastopov na tekmah v tem tekmovanju. V Seulu se je po številu nastopov izenačil z Avstrijcem Kilianom Fischhuberjem, ki pa je že končal kariero.