Poškodovan Anže Peharc končal tekmovanje v polfinalu

Anže Peharc je v zaradi poškodovanega gležnja obstal v polfinalu prve tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v japonskem Hachiojiju. Luka Potočar, Zan Lovenjak Sudar in Jernej Kruder so tekmovanje zaključili v kvalifikacijah.
Foto: Dimitris Tosidis/IFSC
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je zaključila s tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v balvanih na Japonskem. Včeraj smo že pisali, da je Mia Krampl v finalu zasedla šesto mesto, danes smo na podoben uspeh upali tudi pri Anžetu Peharcu. Žal mu je poškodba preprečila dober uspeh in je po bolečinah zaključil polfinale na 19. mestu. "Ne vem točno, kakšna je poškodba, najverjetneje je zvit gleženj. Neprijetnost se mi je zgodila malce potem, ko sem zaključil ogrevanje. Padel sem z balvana in nerodno padel na gleženj in si ga zvil. Med samo tekmo plezanje ni bilo prijetno, saj je bilo boleče. Zdaj čakam na rentgen in upam, da je samo zvit gleženj ter da bom lahko po krajšem mirovanju nadaljeval tekmovanje v Južni Koreji."


Anže Peharc (foto Grega Valančič/Sportida)

Res se današnji dan ni izšel po načrtih, a vseeno je nekaj svetlih točk na japosnki tekmi. "Mia je presenetila in naredila presežek, saj balvani niso njena disciplina. S plezanjem Sare Čopar sem zadovoljen, saj je bila to njena druga tekma v SP v balvanih, pokazala je dobro plezanje. Več na tekmah pričakujem od Katje Debevec. Anže Peharc je odlično pripravljen, a z zvitim gležnjem je težko konkurirati najboljšim na svetu. Ostali trije plezalci so obtičali v kvalifikacijah, ki so bile takšne, da je vsaka manjša napaka stala dobre uvrstitve. Kar nekaj zvenečih tujih imen pri fantih in dekletih je obstalo v kvalifikacijah. Verjamem, da bo naš nastop v Južni Koreji precej boljši," je po tekmah povedal selektor reprezentance Gorazd Hren.


Gorazd Hren (foto Grega Valančič/Sportida)

V finale prve tekme svetovnega pokala se poleg Slovencev ni uvrstilo tudi kar nekaj najboljših japonskih plezalcev in plezalk, zelo dobro pa so odplezali Francozi. "Postavitve so bile zelo zahtevne, a raje vidim, da je zahtevno, kot da je prelahko," je zaključil Hren. 

Zan Lovenjak Sudar je tekmo zaključil na 37. mestu, Jernej Kruder na 41. in Luka Potočar na 65. mestu.

Naslednja tekma SP v balvanih bo od 28.-30. aprila v Seulu v Južni Koreji, kjer bo nastopila sedmerica Slovencev. Anžetov nastop je po današnji poškodbi pod vprašanjem.