Mia Krampl šesta na Japonskem

Mia Krampl se je kot edina Slovenka uvrstila v finale prve tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Hačiodžiju na Japonskem. 22-letnica je na koncu brez osvojena vrha osvojila šesto mesto, ostali dve Slovenki sta ostali v kvalifikacijah.
Foto: Grega Valančič/ Sportida
Mia Krampl, ki se je v Münchnu leta 2019 nazadnje uvrstila v finalno tekmo uvrstila na tekmi in na koncu zasedla 3.mesto, je po tej tekmi naredila že dovolj velik napredek v zadnjih sezonah. Mia je ostala brez osvojenega vrha, a je priplezala do ene cone na tretjem balvanu. Na prvem, drugem in zadnjem, četrtem pa ni prišla do cone. "Priznam, da nisem pričakovala tako dobrega začetka sezone, da bom kar na prvi tekmi v finalu, saj je močna konkurenca v športnem plezanju. S tem rezultatom sem presenetila tudi sebe. To je potrditev, da lahko naredim dober rezultat. Na naslednjo tekmo grem s ciljem odplezati najbolje, kar zmorem in vem, da bo tudi rezultat dober."


(foto Grega Valančič/Sportida)

V finalu je nastopilo šest tekmovalk iz šest različnih držav in najboljša med njimi je bila Američanka Brooke Raboutou. Druga je bila Nemka Hannah Meul, tretja pa domačinka Anon Matsufuji.

Na Japonskem sta tekmovali tudi Sara Čopar, ki je na koncu osvojila 22. mesto in Katja Debevec, ki je bila 31.

Jutri bo v polfinalu nastopil Anže Peharc, upamo, da ga vidimo tudi v finalu.