Na Japonsko po nove uspehe

V Hačiodžiju na Japonskem se v petek, 21. aprila, začenja nova sezona svetovnega pokala v športnem plezanju. V nedeljo je po nove uspehe odpotovalo sedem tekmovalcev.
Slovenska reprezentanca se veseli še prvih dveh tekem svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Na tekmi v Hačiodžiju na Japonskem (od 21. do 23. aprila) in v južnokorejskem Seulu (od 28. do 30. aprila) bo nastopilo sedem slovenskih plezalcev in plezalk: poleg Jerneja Krudra, ki je pred dnevi postal državni prvak v tej disciplini, še Anže Peharc, Zan Lovenjak Sudar, Luka Potočar, Katja Debevec, Mia Krampl in najmlajša v slovenski članski vrsti, 18-letna Sara Čopar.

Ekipo na prvi tekmi spremlja selektor Gorazd Hren in trener Domen Švab.ZANIMIVOSTI:

Svetovni pokal Hačiodži bo 387. tekma svetovnega pokala za člane in 145. tekma svetovnega pokala v balvanih za moške in ženske. To bo 12. tekma svetovnega pokala na Japonskem, a šele peta tekma v balvanih v tej azijski državi.

Jernej Kruder bo 82. nastopil v svetovnem pokalu v balvanih, le en nastop mu manjka, da se bo izenačil z Avstrijcem Kilianom Fischhuberjem, ki je na prvem mestu z 83 nastopi. A Jernej ima pred sabo še vso sezono, Killian pa je z nastopi zaključil leta 2014. 

Janja Garnbret je leta 2017 zmagala na balvanski tekmi v Hačiodžiju. 

Katja Debevec
, ki je na masters tekmovanju v Nemčiji s štirimi finalnimi vrhovi prepričljivo zmagala, je navdušena nad letošnjimi pripravami, ki zaenkrat gredo po načrtu. "Veseli me, da sem že v predsezoni pokazala dobre nastope, ki so super popotnica za naprej. Zdaj pa bo potrebno super pripravo in zagon izkoristiti še na tekmah svetovnega pokala in kasneje na svetovnem prvenstvu."