2. dan EP München: Janja najboljša v kvalifikacijah balvanov

Janja Garnbret je nadaljevala vrhunske predstave na evropskem prvenstvu v športnem plezanju v Münchnu. Po uspešnem uvodnem nastopu v težavnosti je za najboljši dosežek poskrbela tudi v kvalifikacijah balvanov. Skozi kvalifikacijsko sito v ženskih balvanih sta se uvrstili še Vita Lukan in Katja Debevec, v moškem težavnostnem plezanju so se v polfinale uvrstili trije Slovenci Luka Potočar, Domen Škofic in Milan Preskar.
Foto: Mojca Breskvar
Od štirih Slovenk v kvalifikacijah balvanskega plezanja so si polfinale priborile tri. Janja Garnbret, ki je zadnjo balvansko tekmo odplezala letos aprila v Meringenu, je v bavarski prestolnici pokazala, da je še vedno v odlični formi. S štirimi vrhovi in eno cono je bila prva,  Vita Lukan je bila s tremi vrhovi in dvema conama tretja, Katja Debevec z dvema vrhovoma in eno cono 11. Mia Krampl je polfinale kot 21. zgrešila za eno mesto. 
Katja Debevec se je uvrstila v polfinale. (Foto: Dimitris Tosidis/ IFSC)
V nedeljsko polfinale v težavnosti so se z današnjimi nastopi uvrstili trije Slovenci. Luka Potočar je petkove kvalifikacije končal kot četrti. Osvojil je vrh druge kvalifikacijske smeri  in na prvi dosegel višino 46. Domen Škofic je bil sedmi z višinama 42+ in 48+, Milan Preskar pa je s 25. mestom ujel predzadnjo vstopnico z višinama 34 in 39+. Gregor Vezonik je v težavnosti vpisal 35. mesto, Zan Sudar Lovenjak pa je bil 45.

Na Königsplatzu v Münchnu bodo v soboto podelili že prva kompleta odličij na letošnjem EP v športnem plezanju v ženskem težavnostnem plezanju in v moškem balvanskem plezanju. Pred finaloma, v težavnosti se bo v finalu merila osmerica, v balvanih šesterica, bodo dopoldne izpeljali polfinala.
Na TV SLO 2 in MMC-ju si lahko ogledate prenose finalnih sobotnih tekem v športnem plezanju.