Rakovčeva in Vezonik v balvanskem polfinalu SP v Seulu

Slovenski športni plezalci so 8. maja ostali brez uvrstitve v finale na drugi tekmi sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Seulu. V polfinalu sta nastopila dva Slovenca, Lučka Rakovec in Gregor Vezonik, ki pa se ob odsotnosti olimpijske prvakinje Janje Garnbret nista prebila med najboljših šest v vsaki od konkurenc v Južni Koreji.
Lučka Rakovec in Gregor Vezonik (foto Grega Valančič/Sportida)
Lučka Rakovec je med 20 polfinalistkami zasedla 12. mesto, Gregor Vezonik pa je tekmovanje končal na 13. mestu. Slovenska predstavnica v ženskem polfinalu je osvojila vrhova dveh smeri od štirih, "norma" za preboj v finale je bila postavljena pri treh vrhovih smeri. Tudi edinemu Slovencu v moškem polfinalu ni šlo vse po načrtih. Rešil je le en balvanski polfinalni problem, kar bi bilo dovolj za preboj med najboljšo šesterico, moška norma je bila postavljena pri dveh vrhovih smeri in dveh osvojenih conah.

Mia Krampl je v sobotnih kvalifikacijah v ženski konkurenci zasedla 26. mesto, Anže Peharc je bil v moških kvalifikacijah 34. in Zan Lovenjak Sudar 35. Vita Lukan kljub lažnemu pozitivnemu testu na covid-19 ni smela nastopiti in je morala v sedemdnevno izolacijo. 

Janja Garnbret, ki je zmagala na uvodni tekmi v Meiringenu, se je odločila, da bo izpustila vse majske tekme svetovnega pokala, v karavano se bo vrnila 22. junija, ko se bo v Innsbrucku začela sezona v težavnosti. Korošica se odkrito spogleduje s še peto zmago v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala v težavnosti. Z novo lovoriko bi se z osvojenimi skupno desetimi naslovi v končnih seštevkih sezone izenačila z rekorderko iz Francije Sandrine Levet.

Vir: STA/MMC RTV Slovenija

-------------------------
Povezane novice:
Janja Garnbret sezono začela z rekordno 32. zmago SP 
Brez slovenskega moškega finala v Meiringenu
Po zgodovinskem letu športni plezalci z visokimi cilji v novo sezono