Devet medalj evropskega pokala za konec mladinske sezone v športnem plezanju

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju je v velikem slogu postavila piko na i letošnji odlični sezoni, saj se je z zadnje tekme evropskega pokala, ki je bila 9. in 10. septembra v kraju Soure na Portugalskem, vrnila s skupno devetimi medaljami. Mladinka Lucija Tarkuš, kadetinja Sara Čopar in starejši deček Gorazd Jurekovič so si priplezali zlato odličje tako na zadnji tekmi kot tudi v skupnem seštevku evropskega mladinskega pokala v balvanskem plezanju.
Devet medalj evropskega pokala za konec mladinske sezone v športnem plezanju (foto SYCT)
Na zadnji tekmi evropskega mladinskega pokala v balvanskem plezanju v Souru na Portugalskem je v kategoriji starejših dečkov (14, 15 let) zlato medaljo osvojil Gorazd Jurekovič, med starejšimi deklicami pa je Jennifer Buckley osvojila 3. mesto. Med kadetinjami (16, 17 let) je slavila Sara Čopar in med mladinkami (18, 19 let) Lucija Tarkuš, med mladinci pa si je srebro priplezal Andrej Polak

Na zadnji tekmi v sezoni so podelili tudi skupna odličja evropskega mladinskega pokala 2021 v balvanskem plezanju: z zlato medaljo so se domov vrnili starejši deček Gorazd Jurekovič, kadetinja Sara Čopar, tudi aktualna mladinska svetovna podprvakinja v balvanih, in mladinka Lucija Tarkuš, tretja tako na mladinskem svetovnem kot tudi evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju, z bronasto pa tudi kadet Lovro Črep


Mladinka Lucija Tarkuš, kadetinja Sara Čopar in starejši deček Gorazd Jurekovič so si priplezali zlato odličje tako na zadnji tekmi kot tudi v skupnem seštevku evropskega mladinskega pokala v balvanskem plezanju (foto: slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju)

"Letošnjo sezono ocenjujem kot zelo uspešno. Naši tekmovalci so v težavnosti, balvanih in kombinaciji dosegali vrhunske rezultate na najpomembnejših tekmah. Izpostavil bi svetovno mladinsko prvenstvo, kjer smo osvojili šest odličij v posamičnih disciplinah (balvani, težavnost) in štiri v kombinaciji. Dobro nam je šlo tudi na evropskem mladinskem prvenstvu in na tekmah za evropski mladinski pokal. Za vsemi temi uvrstitvami je veliko dela, opravljenega tako na klubih kot tudi v okviru mladinske reprezentance. Veseli me, da so nekateri posamezniki dosegli raven, na kateri se že lahko spogledujejo s člansko reprezentanco. V ekipi vlada res dobro vzdušje in mislim da je tudi to eden od razlogov za vrhunsko sezono," je črto pod letošnjo sezono potegnil selektor slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju Anže Štremfelj.

Manca Ogrin

-------------------------
Povezane novice:
Deset medalj z mladinskega svetovnega prvenstva 
Štiri prvakinje na evropskem mladinskem prvenstvu 
Sara Čopar, Lucija Tarkuš in Liza Novak v oddaji Gymnasium na 1. programu Radia Slovenija