Tanja Glušič druga na masterju v Los Angelesu

Slovenska paraplezalka Tanja Glušič (AK Ravne) je na tekmi svetovnega pokala, ki je bila v Los Angelesu 9. in 10. oktobra, tekmovala v kategoriji master, kjer je za konec sezone dosegla drugo mesto.
Tanja Glušič in Uroš Pinter na tekmi v Los Angelesu (foto osebni arhiv)
Tanjo Glušič (AK Ravne), gluhoslepo plezalko z Aspergerjevim sindromom, so tudi na zadnji tekmi svetovnega pokala v paraplezanju uvrstili v kategorijo master, kjer si je z doseženo višino 38+ priplezala drugo mesto, zmagala pa je Avstrijka Edith Scheinecker. Ob odsotnosti njenega trenerja in selektorja slovenske paraplezalne reprezentance Jurija Ravnika jo je na tekmi v ZDA spremljal in jo v steni vodil tekač in osebni trener Uroš Pinter

"Prva smer je bila lahka, saj smo prišle vse tri do vrha. Bila sem zadovoljna s plezanjem. V drugi smeri sem imela nekaj težav s FM sistemom. Že od začetka smeri nisem slišala Uroša, tako da sem se morala znajti sama. Čeprav je bila druga smer previsna, sem zadovoljna da sem prišla tako visoko. V finalni smeri sem dala vse od sebe, a mi je pri malenkost daljšem gibu zmanjkalo nekaj centimetrov," je tekmo pokomentirala 25-letna Korošica, ki je v letošnji sezoni na tekmi svetovnega pokala v Brianconu osvojila bronasto medaljo, v Innsbrucku je bila četrta, na zadnjih dveh preizkušnjah pa je tekmovala na masterju in tako v Moskvi kot v Los Angelesu osvojila drugo mesto. 

Iskrene čestitke!

Manca Ogrin

-----------------------
Povezani novici:
Glušičeva druga v Moskvi, Smrekarjeva in Selak tik pod stopničkami 
Nova medalja v paraplezalni ekipi