Sara Čopar, Lucija Tarkuš in Liza Novak v oddaji Gymnasium na 1. programu Radia Slovenija

Po letošnjih uspehih na mladinskem svetovnem in evropskem prvenstvu je videti, da se za premikanje meja navzgor v slovenskem športnem plezanju ni treba bati. V sredo, 29. septembra, so bile gostje oddaje Gymnasium članice slovenske mladinske reprezentance, torej novega vala naših vrhunskih športnih plezalk. Vabljeni k poslušanju oddaje v spletnem arhivu 1. programa Radia Slovenija!
Lucija Tarkuš, Sara Čopar in Liza Novak na mladinskem svetovnem prvenstvu Voronež 2021 (foto Anže Štremfelj)
"V studiu se nam bodo pridružile članice slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju Sara Čopar, Lucija Tarkuš in Liza Novak, ki so v letošnji sezoni dosegale zares vrhunske rezultate. Na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki je potekalo v Rusiji, so člani omenjene reprezentance skupno osvojili kar deset medalj, prav tako uspešni so bili na mladinskem evropskem prvenstvu. Ob tem so se dekleta, ki jih boste spoznali, že pomerila tudi v članskih vrstah in s svojimi nastopi opozorila nase. Za prihodnost slovenskega športnega plezanja se nam tako - sodeč po njihovih uspehih - ni treba bati. V Gymnasiumu vam bomo predstavili tekmovalno športno plezanje, gostje vam bodo povedale več o tem, kaj pomeni nastopiti na velikih tekmovanjih in kako se pripravljajo nanje, zaupale pa nam bodo tudi, kakšni so občutki ob osvojenih medaljah in kako je nastopiti na domači članski tekmi svetovnega pokala, ki je pred kratkim potekala v Kranju," je oddajo napovedal voditelj Aleš Ogrin.

Vabljeni k poslušanju oddaje Gymnasium, ki je bila v sredo, 29. septembra, v spletnem arhivu 1. programa Radia Slovenija.

"16-letna Sara Čopar iz Laškega je ena najbolj obetavnih plezalk svoje generacije. Konec avgusta je na svetovnem mladinskem prvenstvu v športnem plezanju v Voronežu v Rusiji postala svetovna prvakinja v težavnosti in kombinaciji ter svetovna podprvakinja v njeni najljubši disciplini - balvanih. Svoj prvi naslov svetovne prvakinje v kombinaciji je osvojila že predlani, s 14 leti, v kategoriji starejših deklic. Kdo je dekle, ki že dve tretjini svojega življenja živi za plezanje?" Z njo se je pogovarjala novinarka Alenka Teran Košir. Preberite intervju na Siol.net!

------------------------
Povezani novici:
Deset medalj z mladinskega svetovnega prvenstva 
Štiri prvakinje na evropskem mladinskem prvenstvu