Mia Krampl s svojim drugim najboljšim časom 23. v hitrosti na SP Moskva

V Moskvi se je včeraj začelo svetovno prvenstvo v športnem plezanju. Prvi dan je bilo na sporedu hitrostno plezanje, v katerem je od slovenske reprezentance nastopila samo Mia Krampl, ki je s časom 9,60 s osvojila 23. mesto. Danes se v ruski prestolnici začenjajo balvanske kvalifikacije z devetimi Slovenci na startu.
Mia Krampl (foto Vid Ponikvar/Sportida)
Slovenska olimpijka Mia Krampl (AO PD Kranj) je na svoji najverjetneje zadnji tekmi v hitrostnem plezanju s časom 9,60 s, kar je njen drugi najboljši rezultat v hitrosti (s časom 9,43 s je bila najhitrejša na letošnji tekmi v Villarsu), v konkurenci 37 tekmovalk osvojila 23. mesto. Svetovna prvaka v hitrosti sta postala Poljakinja Natalia Kalucka in Ukrajinec Danil Boldirev

Danes se v Moskvi začenjajo kvalifikacije SP v balvanskem plezanju z devetimi Slovenci na startu. Nastopili bodo Mia Krampl, Vita Lukan, Lučka Rakovec, Katja Debevec, aktualni evropski prvak v balvanih Jernej Kruder, tudi svetovni podprvak 2014, Anže Peharc, Gregor Vezonik, tretji na SP v balvanih v Innsbrucku 2018, Zan Lovenjak Sudar in Matic Kotar.


Deveterica športnih plezalcev, ki bo Slovenijo zastopala na svetovnem prvenstvu 2021 v balvanskem plezanju

Dekleta začnejo kvalifikacije ob 9.00, fantje pa ob 15.30. Polfinale najboljše dvajseterice in finale najboljših šestih bosta za ženske na sporedu v soboto, za moške pa v nedeljo. Finale bo na svojem 2. programu prenašala tudi TV Slovenija. 

petek, 17. september
9.00 kvalifikacije BALVANI ženske
15.30 kvalifikacije BALVANI moški

sobota, 18. september
9.00 polfinale BALVANI ženske (IFSC v živo)
17.00 finale BALVANI ženske (prenos na TV Slovenija) (IFSC v živo)

nedelja, 19. september
9.00 polfinale BALVANI moški (IFSC v živo)
17.00 finale BALVANI moški (vključitev v prenos na TV Slovenija) (IFSC v živo)

------------------------
Povezani novici: 
SP v športnem plezanju Moskva 2021 | urnik | prenosi na TV Slovenija