SP v športnem plezanju Moskva 2021 | urnik | prenosi na TV Slovenija

Slovenske barve na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju 2020 v prestolnici Rusije zastopata številčni slovenska reprezentanca v športnem plezanju in paraplezalna reprezentanca. Objavljamo urnik SP v Moskvi, finale bo v živo prenašala tudi TV Slovenija.
Svetovno prvenstvo v športnem plezanju Moskva 2021 je v polnem zamahu. Začeli so ga paraplezalci s kvalifikacijami včeraj in danes, v petek, 17. septembra, jih čaka finale - prenos v živo bo prek spletne strani IFSCŠportni plezalci začnejo tekmovanje s hitrostnimi preizkušnjami danes, od petka do nedelje je na sporedu balvansko plezanje, v ponedeljek in torek pa težavnost - prenos polfinala in finala bo mogoče spremljati prek IFSC-ja, finale bo na 2. programu prenašala TV Slovenija (hitrost 16. septembra, balvane 18. in 19. septembra ter težavnost 21. septembra). 

Slovenijo v Moskvi zastopa 15 članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. V vseh posameznih disciplinah in kombinaciji tekmuje Mia Krampl, v težavnosti in balvanih Vita LukanLučka Rakovec in Anže Peharc, kot specialisti za težavnost so v Rusiji Lana Skušek, Tjaša SlemenšekLuka PotočarDomen ŠkoficMartin Bergant in Milan Preskar, za balvane pa Katja DebevecJernej KruderGregor VezonikZan Lovenjak Sudar in Matic Kotar. Tekmovalce spremljajo selektor in trener Gorazd Hren, trenerja Luka Fonda in Domen Švab ter fizioterapevtka Tjaša Kocjančič.

Slovensko paraplezalno reprezentanco, ki deluje pod vodstvom selektorja Jurija Ravnika, sestavljajo štirje člani, veterana tekmovanj Gregor Selak v kategoriji omejitve gibanja RP3 in Tanja Glušič v kategoriji omejitve vida B2 (kategorija je bila spremenjenav master tekmovanje, na katerem je Tanja osvojila 2. mesto), Matej Arh v kategoriji omejitve gibanja RP1 (kvalifikacije je sklenil na 6. mestu, za gib in pol zgrešil finale) in novinka Manca Smrekar v kategoriji RP3.

Urnik svetovnega prvenstva Moskva 2021

četrtek, 16. september
10.00 kvalifikacije PARAPLEZANJE
11.15 kvalifikacije HITROST moški in ženske
19.00 finale HITROST moški in ženske (prenos na TV Slovenija) (IFSC v živo)

petek, 17. september
9.00 kvalifikacije BALVANI moški in ženske
10.00 finale PARAPLEZANJE (IFSC v živo)

sobota, 18. september
9.00 polfinale BALVANI ženske (IFSC v živo)
17.00 finale BALVANI ženske (prenos na TV Slovenija) (IFSC v živo)

nedelja, 19. september
9.00 polfinale BALVANI moški (IFSC v živo)
17.00 finale BALVANI moški (vključitev v prenos na TV Slovenija) (IFSC v živo)

ponedeljek, 20. september
9.00 kvalifikacije TEŽAVNOST moški in ženske

torek, 21. september
9.00 polfinale TEŽAVNOST moški in ženske (IFSC v živo)
19.00 finale TEŽAVNOST moški (prenos na TV Slovenija) (IFSC v živo)
20.00 finale TEŽAVNOST ženske (prenos na TV Slovenija) (IFSC v živo)

Našim plezalkam in plezalcem želimo uspešne nastope!

------------------------
Povezani novici: 
Številčna športnoplezalna zasedba na svetovno prvenstvo Moskva 2021
Slovenski paraplezalci v pričakovanju svetovnega prvenstva Moskva 2021