Nova medalja v paraplezalni ekipi

Na drugi tekmi svetovnega pokala za paraplezalce je bilo tekmovalcev še več, po tekmi v Innsbrucku pa so nekatere tekmovalce prestavili v druge kategorije. Najbolj je svoj dosežek izboljšala Tanja Glušič, ki je v zelo izenačeni konkurenci B1-3 dosegla odlično tretje mesto.
V francoskem Brianconu je bila druga tekma v športnem plezanju za paraplezalce. Tanja Glušič je osvojila bronasto medaljo in zanjo je ta medalja še toliko pomembnejša potrditev napredka, saj je zaradi zdravstvenih težav izgubila več kot leto treningov, po novem pa se je profil smeri v njeni kategoriji popolnoma spremenil. Sedaj namesto smeri v platah praviloma plezajo zelo previsne smeri, ki njenemu običajnemu slogu plezanja bistveno manj ustrezajo. Zato si za borbeno predstavo resnično zasluži čestitke.

Tanja Glušič na stopničkah (Foto Sytse van Slooten)

V finalu je bil tudi Gregor Selak, ki je sicer padel tik pod vrhom smeri, vseeno pa je bilo to dovolj za četrto mesto. Tudi v njegovi kategoriji RP3 se je konkurenca zelo zaostrila in se je treba tudi za finale že pošteno potruditi. Zelo dobro je plezala tudi Manca Smrekar, ki je bila na koncu četrta, vendar so žal kvoto finalistk po diskvalifikaciji ene od tekmovalk zmanjšali, tako da rezultata ni mogla izboljšati v finalu. Matej Arh je verjetno v najbolj zahtevni kategoriji, kjer je največ tekmovalcev in so, razen najboljših dveh, ki bi verjetno sodila v kategorijo višje, tudi zelo izenačeni - za finale je resnično potrebno odplezati brez napak. Tako je tudi 6. mesto zelo dobra popotnica za naprej.

Člani slovenske reprezentance (Foto: Marjan Glušič)

»Na splošno smo s tekmo in napredkom zadovoljni, rezultati pa so le vmesna spodbuda za resne treninge, ki nas še čakajo do jeseni,« je zaključil selektor paraplezalne reprezentance v športnem plezanju Jurij Ravnik.