Vita Lukan četrta, Luka Potočar sedmi

V Chamonixu je bila tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti. Slovenska finalista Vita Lukan in Luka Potočar sta osvojila odlični mesti in dokazala, da sta v dobri formi. Vita Lukan je namreč za las ostala brez prvih stopničk svetovnega pokala v težavnosti. Luka Potočar je po Innsbrucku ponovil sedmo mesto.
Foto: Daniel Gajda/IFSC
Mladinska olimpijska prvakinja leta 2018 Vita Lukan, ki se je v finale uvrstila s petim izidom, je bila v polfinalu ena od devetih plezalk, ki je priplezala do vrha smeri. V finalu najboljše osmerice ji ni uspelo priti do vrha smeri, njen rezultat 38+ pa je zadoščal za končno četrto mesto.


»Zelo sem zadovoljna, da sem odplezala tako dobro. Seveda bi lahko bilo bolje, ne bom skrivala, da sem si želela stopničk. Predvsem pa sem vesela, da sem konstantno v finalu in mesta počasi stopnjujem proti stopničkam. Zelo sem zadovoljna s postavitvijo smeri, polfinale je bil kar malce prelahek. Konec tedna bom nastopila tudi v Brianconu in seveda imam pričakovanja, da mogoče tam stopim na stopničke. Predvsem pa sem navdušena, da sem ujela tekmovalni ritem. Do tekme v Kranju imam še nekaj časa, tako bom pridno trenirala,« je po koncu tekem povedal Vita Lukan.

Lučka Rakovec je po odličnem kvalifikacijskem nastopu obstala v polfinalu, kjer je osvojila 23. mesto.

Luka Potočar je bil edini slovenski finalist in je zasedel sedmo mesto z rezultatom 25+. »Do stopničk mi je zmanjkal kar precej. Postavitev smeri ni bil moj stil plezanja, a bila je nova izkušnja. Čez štiri dni v Brianconu bom imel nov izziv in upam, da takrat pokažem še več,« je dodal Luka Potočar po tekmi.

Milan Preskar, Martin Bergant in Domen Škofic so obstali v polfinalu.

Zaradi priprav na olimpijske igre v Tokiu sta na tekmi manjkali slovenski olimpijki Janja Garnbret in Mia Krampl.