30. zmaga Janje Garnbret

Najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret se je v Villarsu v Švici ponovno povzpela na zmagovalni oder. V težavnostnem plezanju je osvojila zlato medaljo in 30. zmago v svetovnem pokalu.
Foto: Grega Valančič/ Sportida
22-letna Korošica Janja Garnbret je na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju pokazala, da je nepremagljiva. Garnbretova je na tekmi zmagala z impresivno predstavo štirih osvojenih vrhov in je bila edina, ki je prevladovala od kvalifikacij do finala.

Foto: Lena Drapella/IFSC

Od osmih finalistk tekme v Villarsu je bila polovica Slovenk. Vita Lukan je osvojila peto mesto, Lučka Rakovec in Mia Krampl, pa sta slovenske nastope v finalu zaokrožili na sedmem in osmem mestu. Lana Skušek je osvijila 11. mesto,  Lucija Tarkuš 14. in Tjaša Slemenšek 22. Med moškimi nihče iz ekipe ni nastopil v finalu. Domen Škofic je tekmovanje zaključil na 15. mestu, Martina Bergant na 24. in Luka Potočar na 25. 

Včeraj je bila tekma tudi v hitrostnem plezanju, kjer Janja Garnbret napreduje iz tekme v tekmo. V kvalifikacijah je izboljšala svoj čas in se prvič spustila pod mejo osmih sekund. V osmini finala pa je s 13. dosežkom še za dve mesti izboljšala svojo najboljšo uvrstitev v hitrosti.