Odličen začetek tekmovanja v Innsbrucku, finalni prenos na Televiziji Slovenija

Slovenski športni plezalci so že polno vpeti v novo tekmovalno sezono, te dni se mudijo v Innsbrucku. Včeraj so bile kvalifikacije v težavnosti, v polfinalu bo nastopilo devet Slovencev. Danes bodo kvalifikacije še za balvane. Finalne nastope v disciplini težavnost in balvani bo mogoče spremljati tudi na Televiziji Slovenija.
Foto: Sportida/ Vid Ponikvar
Za slovenskimi športnimi plezalci je uspešen uvodni krog tekme svetovnega pokala v Innsbrucku. Janja Garnbret, ki je prva slovenska favoritinja za zlato na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, je edina v ženski konkurenci osvojila vrhova obeh ženskih kvalifikacijskih smeri in je prva po kvalifikacijski tekmi.


Vita Lukan je poskrbela za četrti dosežek, Lučka Rakovec je peta, Lana Skušek 13., druga slovenska predstavnica na OI Mia Krampl se je v polfinale uvrstila s 16. dosežkom. Preboj v polfinale je uspel tudi Tjaši Slemenšek s 26. dosežkom kvalifikacij. V moških kvalifikacijah je bil  Domen Škofic četrti, polfinale sta si od Slovencev zagotovila še Martin Bergant s 15. in Luka Potočar z 21. mestom. Žal Žige Zajca in Milana Preskarja ne bomo videli v nadaljnjih nastopih.V Innsbrucku bodo danes na sporedu še kvalifikacije balvanov, kjer bodo nastopili Jernej Kruder, Gregor Vezonik, Anže Peharc, Zan Lovenjak Sudar in Matic Kotar ter Janja Garnbret, Lučka Rakovec, Mia Krampl, Vita Lukan, Julija Kruder, Katja Debevec in Urška Repušič.

Polfinale in finale v težavnosti bosta na sporedu v petek, polfinale in finale v balvanih pa v soboto. Oba finalna nastopa bo mogoče v živo spremljati na 2. programu Televizije Slovenija. Jutrišnji finalni nastop v težavnosti se prične ob 20.uri, sobotni v balvanih pa ob 18.uri.