Mia Krampl in Luka Potočar zmagovalca prve državne tekme v težavnosti

V Plezalnem centru Ljubljana je bilo prvo državno tekmovanje v težavnosti v letošnji sezoni v športnem plezanju. Med članicami je zmagala Mia Krampl, med člani pa Luka Potočar.
Foto: Tadej Bernik, Photoforyou.si
Prvo mesto je na državni tekmi v težavnostnem plezanju osvojila aktualna svetovna podprvakinja v tej disciplini Mia Krampl (AO Kranj), druga je bila Katja Debevec (PK Scena). Aktualna svetovna prvakinja v težavnosti Janja Garnbret (Šaleški AO) je vodila po kvalifikacijah, a v finalu je zaradi napake ostala brez osvojenega vrha in pristala na tretjem mestu. Tik pod zmagovalnim odrom sta na četrtem in petem mestu končali Sara Čopar (ŠPO Celje) in Tjaša Slemenšek (Šaleški AO).

Foto: Tadej Bernik, Photoforyou.si

Med člani je prvo letošnjo težavnostno zmago osvojil Luka Potočar (ŠPO Radovljica), druga mesto je pripadlo Anžetu Peharcu (AO Kranj), tretji je bil Domen Škofic (ŠPO Radovljica), četrti Milan Preskar (PK Kamnik) in peti Zan Lovenjak Sudar (PK Scena).

Tekma v Ljubljani je bila dober trening pred nadaljevanje sezone v svetovnem pokalu. Naslednja tekma v svetovnem pokalu bo v Innsbrucku v Avstriji. Tam bodo od 23. do 26. junija tekme v težavnosti in balvanih.

Foto: Tadej Bernik, Photoforyou.si

 

V Avstrijo bodo odšli: Martin Bergant, Matic Kotar, Jernej Kruder, Anže Peharc, Milan Preskar, Luka Potočar, Zan Lovenjak Sudar, Domen Škofic, Gregor Vezonik in Žiga Zajc ter Katja Debevec, Janja Garnbret, Mia Krampl, Julija Kruder, Vita Lukan, Lučka Rakovec, Tjaša Slemenšek, Lana Skušek in Lucija Tarkuš.