Janja Garnbret odlična v hitrosti, Kruder brez tekme v balvanih

Janja Garnbret je na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Salt Lake Cityju v disciplini hitrost prvič v karieri preskočila kvalifikacijski krog ter se prebila v izločilne boje. Jernej Kruder je zaradi stika z okuženim s koronavirusom ostaja v karanteni in danes ne bo nastopil v tekmi v balvanih.
Foto: Vid Ponikvar/ Sportida
Janja Garnbret, kandidatka za olimpijsko kolajno avgusta v Tokiu, je včeraj v Salt Lake Cityju naredila novo prelomnico v športnem plezanju. V hitrostnem plezanju je namreč prvič v svoji karieri preskočila kvalifikacije in nato v osmini finala osvojila 15. mesto. Garnbretova je bila edina slovenska predstavnica v hitrosti na tekmi svetovnega pokala v mestu ob Velikem slanem jezeru v ameriški zvezni državi Utah. V kvalifikacijah hitrosti je vpisala čas 8,36 sekunde, v finalu je bil njen čas 14,47. Zmagovalka je bila Poljakinja Aleksandra Miroslaws časom 7,38 sekunde.

Foto: Vid Ponikvar/ Sportida

Hitrost kot disciplina bo skupaj z balvani in težavnostjo del olimpijske kombinacije na letošnjih poletnih olimpijskih igrah na Japonskem.
Novica včerajšnjega tekmovanja je bila, da je Indonezijec Kiromal Katibin v kvalifikacijah s 5,258 sekunde postavil nov svetovni rekord v hitrostnem plezanju.



Garnbretova bo v Salt Lake Cityju nastopila drevi tudi v kvalifikacijah balvanov. Poleg nje bodo nastopili še Vita Lukan, Katja Debevec, Anže Peharc in Gregor Vezonik, žal ne bo Jerneja Kruderja, saj ostaja v karanteni.


Pretekli konec tedna se je namreč družil z osebo, ki je bila kasneje pozitivna na koronavirus. Karantena se mu bo iztekla ravno pravi čas, da bo lahko v Slovenijo prišel z ostalimi slovenskimi športniki.