Na evropskem tekmovanju blizu medalj

Konec tedna se je v Celovcu končala prva tekma evropskega pokala, kjer sta Tjaša Slemenšek in Martin Bergant osvojila odlični mesti. Tjaša je bila četrta in Martin peti. V polfinale sta se uvrstili še Urška Repušič in Sara Čopar.
Foto: Eduardas Jeriomenko
Mednarodne tekme so se začele in nekateri športni plezalci so se ta konec tedna že pomerili v konkurenci najboljših v evropskem merilu. V Celovcu je bila konec tedna tekma evropskega pokala v balvanskem plezanju. Tjaša Slemenšek je na tekmi v balvanih osvojila nehvaležno četrto mesto: »Moram priznati, da je nehvaležno 4. mesto na koncu pustilo malce grenek priokus, ampak sem vseeno zelo vesela te uvrstitve. Zadovoljna sem s svojim nastopom in plezanjem, saj sem dala vse od sebe in hkrati uživala vsak trenutek na steni

Martin Bergan v finalnem nastopu (Foto: Eduardas Jariomenko)

Martin Bergant je v moški konkurenci osvojil peto mesto in po letu dni je bila to njegovo prva mednarodna tekma. »Tekme sem se zelo veselil, vedel sem tudi, da sem pripravljen najbolje do sedaj, zato sem lahko na tekmo vstopil kar se da samozavestno. S kvalifikacijami sem opravil brez težav, polfinale pa sem odplezal zelo dobro in se z vrhom v zadnjem balvanu uvrstil v finale. Tudi v finalu sem se dobro počutil in vedel, da lahko posežem po najvišjih mestih. Žal se za stopničke ni izšlo, sem pa dobil potrditev, da je pripravljalni del sezone potekal odlično in lahko brez skrbi pričakujem svoj glavni del sezone, ki se bo začel s tekmo težavnosti v Innsbrucku.«

V polfinalu sta nastopili še Urška Repušič in Sara Čopar, Eva Puhar je ostala brez polfinala. Brez polfinalnega nastopa sta ostala tudi Žiga Zajc in Luka Potočar.

Ta konec tedna se slovenska športna reprezentanca seli v Švico. Na tekmi svetovnega pokala v balvanih bodo v Meirigenu nastopili: Janja Garnbret, Katja Debevec, Mia Krampl, Vita Lukan, Julija, Kruder, Lučka Rakovec in Lucija Tarkuš. V moški konkurenci se bodo pomerili Anže Peharc, Jernej Kruder, Zan Sudar, Gregor Vezonik, Domen Škofic in Matic Kotar.