Janja Garnbret in Anže Peharc zmagala na prvi tekmi državnega prvenstva

Pod streho je pospravljena prva tekma državnega prvenstva v balvanih. Svetovna prvakinja v balvanih Janja Garnbret je tudi na plezalni steni na Logu pri Brezovici pokazala, da je v odlični formi in pripravljena na nove zmage. Zlato medaljo je namreč osvojila na prvi tekmi državnega prvenstva. Med moškimi je zmagovalec postal Anže Peharc.
Foto: ŠPD Korenjak
Na Logu pri Brezovici se je konec tedna končalo državno prvenstvo v balvanih za starejše kategorije. Tekmovanje sta organizirala Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno-plezalnim društvom Korenjak.

V ženski finale so se uvrstile Janja Garnbret (Šaleški AO), Katja Debevec (PK Scena), Mia Krampl (AO Kranj), Vita Lukan (ŠPO Radovljica), Julija Kruder (ŠPO Celje) in Eva Puhar (ŠPO Radovljica). Zmaga je pripadla odlični Janji Garnbret, druga je bila Katja Debevec in tretja Mia Krampl.

V moški finale so se uvrstili Anže Peharc (AO Kranj), Jernej Kruder (ŠPO Celje), Domen Škofic (ŠPO Radovljica), Žiga Zajc (PK Scena), Martin Bergant (PK Škofja Loka) in Zan Sudar Lovenjak (PK Scena). Zmago je domov odnesel Anže Peharc, drugi je bil Jernej Kruder in tretji Domen Škofic.

V finale mladincev so se uvrstili: Andrej Polak (PK Škofja Loka), Aljaž Resnik (PK Kamnik), Anej Batagelj (DRPK), Grega Verbuč (Šaleški AO) in Lan Marion Roženbergar (DRPK).

V finale mladink so se uvrstili Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), Katra Mali (PK Kamnik), Maja Kramberger ( AK Impol Slovenska Bistrica), Maja Majcen (ŠPO Celje) in Saša Brodej (Šaleški AO).Naslednji datum državne tekme še ni določen, je pa znana prva tekma svetovnega pokala. Ta bo 16. in 17. aprila v Meiringenu v Švici.

Pripravila: Barbara Gradič Oset
Foto: ŠPD Korenjak