Jernej Kruder in Anže Peharc letita v Moskvo, brez Vite Lukan

Okrnjena slovenska reprezentanca v športnem plezanju leti danes v Moskvo na evropsko prvenstvo. Jernej Kruder in Anže Peharc se bosta borila za še eno olimpijsko vstopnico. Vita Lukan zaradi pozitivnega testa na koronavirus ostaja doma, prav tako trener Domen Švab.
Jernej Kruder (foto: Sportida)
Barve Slovenije na evropskem prvenstvu v Moskvi, ki bo od 21. do 29. novembra, bosta zastopala samo dva predstavnika: Jernej Kruder in Anže Peharc. Oba se bosta borila za olimpijsko vstopnico za naslednje leto. Ženski slovenski olimpijski kvoti sta že uspešno zapolnjeni. Janja Garnbret jo je kot prva osvojila na lanskem svetovnem prvenstvu v Hačiojiju na Japonskem. Druga jo je osvojila Mia Krampl na lanskih dodatnih kvalifikacijah v Toulousu.


Anže Peharc (foto: Sportida)

Da bo po odličnih treningih odšla v Moskvo tudi Vita Lukan, se je odločil selektor Gorazd Hren. Moskve se je Lukanova zelo veselila, saj si je zopet želela malce tekmovalnega duha. A po testiranju na koronavirus, ki so ga opravili vsi pred odhodom na tekmovanje, sta bila oba Domen Švab in Vita Lukan dvakrat pozitivna in bosta ostala v domači karanteni. 

Vita Lukan (foto: Sportida)

Okrnjena reprezentanca Jernej Kruder, Anže Peharc, selektor Gorazd Hren in trener Luka Fonda leti danes z brniškega letališča proti Moskvi. Prva tekma bo v soboto hitrostnem plezanju, vse tekme bo mogoče v živo spremljati preko IFSC YouTube kanala.