Lucija Tarkuš in Luka Jerman zmagala na tekmi evropskem mladinskega pokala

V Nemčiji je bila v sredini septembra letošnja prva in edina tekma evropskega mladinskega pokala v težavnosti. Športna plezalka Lucija Tarkuš je stopila na najvišjo stopničko in znova dokazala, da je v odlični formi in da sodi v sam vrh športnih plezalk. Zlato je domov prinesel tudi Luka Jerman.
Foto: FB Lucija Tarkuš
»Vesela sem bila, da mi je uspelo zmagati na edinem evropskem mladinskem pokalu,« je ob zmagi povedala dijakinja mariborske gimnazije Lucija Tarkuš (AK Slovenska Bistrica). Z osvojenim vrhom finalne smeri je Lucija prepričljivo zmagala in osvojila evropski mladinski pokal v težavnosti. Lucija Tarkuš je tekmovala v kategoriji mladink in po preplezanih dveh kvalifikacijskih smereh je bila tretja. A v finale je stopila precej bolj samozavestno in osvojila vrh smeri, kar ni uspelo nobeni drugi tekmovalki. 

Konec avgusta je Lucija Tarkuš prvič nastopila na tekmi najvišje ravni. Na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost v Brianconu je prišla v finale in osvojila deveto mesto. »Rezultat iz Briancona mi pomeni več, saj je bil drugačen nivo in konkurenca je bila večja,« je razložila Lucija Tarkuš.


V teh dneh bo znano, ali bo Mednarodna zveza za športno plezanje konec novembra v Moskvi lahko organizirala evropsko prvenstvo. Lucija si seveda želi nastopiti med najboljšimi, med drugim pa se pripravlja na naslednje leto.
V nemškem Ausburgu so bili odlični tudi drugi mladi športni plezalci. Med kadeti je prvo mesto osvojil tudi Luka Jerman.Lovro Črep
je bil drugi med starejšimi dečki in Andrej Polak, Liza Novak in Sara Čopar so osvojili 4. mesta. 

BGO