Janja Garnbret in Zan Lovenjak Sudar zmagovalca državnega prvenstva v balvanih

V soju žarometov se je včeraj zvečer končala prva tekma državnega prvenstva v balvanih. Lanskoletna svetovna prvakinja v balvanih Janja Garnbret je tudi na plezalni steni na Logu pri Brezovici pokazala, da je tudi letos v odlični formi in zmagala v prvi tekmi državnega prvenstva. Med moškimi je zmagovalec postal Zan Lovenjak Sudar.
Zmagovalka državnega prvenstva v balvanih je postala Janja Garnbret (v sredini). Foto: Vili Kosednar
Na Logu pri Brezovici je bilo pretekli konec tedna državno prvenstvo v balvanih za vse kategorije. Tekmovanje sta organizirala Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno-plezalnim društvom Korenjak. V balvanskem plezanju so se predstavile najmlajše in srednje kategorije plezalcev kot tudi člani slovenske reprezentance v športnem plezanju. Med tekmovalci so bili najboljši slovenski plezalci, ki nastopajo in zmagujejo v svetovnem pokalu.
V nedeljo zvečer je bila najbolj zanimiva tekma državnega prvenstva v balvanskem plezanju. V ženski finale so se uvrstile Janja Garnbret (Šaleški AO), Vita Lukan (ŠPO Radovljica), Katja Kadić (PK Scena), Staša Gejo (Srbija), Mia Krampl (AO Kranj) in Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica). Zmaga je pripadla odlični Janji Garnbret, druga je bila Vita Lukan in tretja Katja Kadić


Zmagovalec moškega dela prvenstav je bil Zan Lovenjak Sudar(na sredini). (Foto: Vili Kosednar)


V moški finale so se uvrstili Zan Lovenjak Sudar (PK Scena), Jernej Kruder (ŠPO Celje), Anže Peharc (AO Kranj), Domen Škofic (ŠPO Radovljica), Matic Kotar (PK Kamnik) in Žiga Zajc (PK Scena). Zmago je domov odnesel Zan Lovenjak Sudar, drugi je bil Jernej Kruder in tretji Anže Peharc
Naslednji konec tedna v soboto, 12. septembra, bo prva tekma državnega prvenstva v hitrosti za vse kategorije. Tekmovanje bo potekalo v športni dvorani I. OŠ Celje. Žal ne tekmovanju ne bo gledalcev, v dvorani bo lahko samo po en predstavnik kluba oziroma trener.

BGO