Prva mednarodna tekma v močni slovenski zasedbi

Enajst članov slovenske reprezentance v športnem plezanju se bo konec tedna pomerilo s svetovno konkurenco na prvi letošnji mednarodni tekmi v Brianconu.
Janja Garnbret gre po nove medalje. (Foto: Sportida)
Epidemija zaradi koronavirusa je letos močno spremenila načrte športno-plezalne reprezentance. Najprej so zaradi epidemije do konca julija odpadla vsa domača in mednarodna tekmovanja najvišje ravni, nato je Mednarodna zveza za športno plezanje le sporočila, da bi se lahko svetovni pokal začel konec avgusta. Prva tekma bo torej 21. in 22. avgusta v Brianconu, kjer bodo gostili tekmo svetovnega pokala v težavnosti.

Člani ekipe, ki se bodo pomerili na mednarodni tekmi, so Martin Bergant, Luka Potočar, Milan Preskar, Domen Škofic in Žiga Zajc ter Janja Garnbret, Tjaša Kalan, Vita Lukan, Lucija Tarkuš, Tjaša Slemenšek in Lana Skušek.

Na tekmo se slovenska reprezentanca odpravljaja v močni in številčni ekipi. (Foto: Sportida)

Člani reprezentance so v zadnjem obdobju naredili kar nekaj skupnih treningov in priprav doma (Kranj, Ljubljana, Šmartno pri Litiji), kot tudi v avstrijskem Innsbrucku. Priprave so po besedah trenerja in selektorja slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazda Hrena izkoristili tudi za izbore in oblikovanje končne ekipe, ki potuje na mednarodno tekmo. »Na tekmo se odpravljamo sicer v močni in številčni ekipi, a jo bosta vseeno izpustili svetovna podprvakinja Mia Krampl, ki se zaradi priprav na olimpijske igre letos posveča predvsem treningu balvanov in hitrosti ter evropska prvakinja Lučka Rakovec, ki se po krajšem odmoru šele vrača nazaj v redni proces treninga. Tekmovalni premor je bil sicer dolg, a vzdušje v ekipi je dobro in vsi so že željni tekmovanja, tako da pričakujem dobro tekmo in upam, da zaradi trenutnih razmer ne bo kaj dosti drugačna kot smo vajeni.«

Sobotno tekmo bo mogoče spremljati na Televiziji Slovenija na 2. programu ob 19:40. 

Najboljša slovenska športna plezalka Janja Garnbret je lani v Brianconu osvojila drugo mesto, v finalu sta plezali še dve Slovenki. Mia Krampl je bila četrta in Vita Lukan sedma. Domen Škofic je v finalu osvojil sedmo mesto.

Športni plezalci v akciji


Preberite še:
Kljub negotovi tekmovalni sezoni športni plezalci trenirajo v polnem zamahu