Tekmovalne licence športnih plezalcev za leto 2020 | navodila

Ob pričetku letošnje tekmovalne sezone DP, ki bo zaradi znanih razmer nekoliko okrnjena, bo Komisija za športno plezanje KŠP pričela z izdajanjem tekmovalnih licenc za letošnje leto.
Letos bo izdaja tekmovalnih licenc potekala drugače in sicer preko spletne aplikacije KŠP. Klubi boste tekmovalne licence urejali sami. Podrobnosti oziroma navodila si preberite v Navodilih za vnos tekmovalnih licenc DP 2020 (priloga spodaj).

Kdaj boste uredili tekmovalne licence za vaše tekmovalce je vaša odločitev. Vsekakor bo to moralo biti pred rokom za prijavo na posamezno tekmovanje. Priporočamo pa, da ne čakate na zadnji dan. Zlasti zato, ker je letošnja novost, da je najprej treba urediti članstvo v PZS in šele naslednji korak je ureditev tekmovalne licence (več v navodilih). Pri ureditvi članstva v PZS vam namreč zadnji dan tudi administrator KŠP ne bo mogel rešiti problema. Zato vas pozivamo, da vse uredite pravočasno.

Pogoje za pridobitev licence izpolnjujejo tekmovalci, ki:
  • so člani Planinske zveze Slovenije (ne velja za tuje državljane).
  • so člani klubov/odsekov, ki so registrirani pri KŠP (ne velja za tuje državljane).
  • imajo opravljen izpit za pripravnika športnega plezanja (tisti, ki v tekoči sezoni dopolnijo 14 let -
    kategorija st.dečki/deklice) oziroma opravljen izpit za športnega plezalca 1 (tisti, ki dopolnijo v tekoči sezoni 16 let ali več - od kategorije kadeti/kadetinje dalje).

Cena licence za tekmovalno sezono 2020 velja v skladu s sklepom Zbora KŠP PZS 2020: 30 EUR

Plačilo licenc:
skupni znesek licenc klub plača na poslovni račun PZS. Podatki nakazila: namen »licence 2020«, TRR št. : SI56 6100 0001 6522 551, sklic 00 1651«.


Prilogi:
 Dopis Izdaja tekmovalnih licenc za leto 2020
 Navodilo za vnos tekmovalnih licenc DP 2020