Športni plezalci ostali brez tekem na Kitajskem, slovensko državno prvenstvo ostaja

Mednarodna zveza za športno plezaje (IFSC) je potrdila, da je bila zaradi omejitev kitajske vlade prisiljena odpovedati vse tri tekme svetovnega pokala na Kitajskem. Odpadle so tekme, ki bi jih morali gostiti v Chongqingu, Wujiangu in Xiamenu. Slovensko državno prvenstvo se bo predvidoma začelo septembra.
Foto: Sportida

Epidemija zaradi koronavirusa je letos močno spremenila načrte športno-plezalne reprezentance. Najprej so zaradi epidemije do konca julija odpadla  vsa domača in mednarodna tekmovanja najvišje ravni, nato je Mednarodna zveza za športno plezanje le sporočila, da bi se lahko svetovni pokal začel konec avgusta. Prva tekma še vedno ostaja 21. in 22. avgusta v Brianconu, saj želi francoska zveza za alpinizem pripraviti tekmo svetovnega pokala v težavnosti.


Slovenski športni plezalci komaj čakajo tekem. (Foto: Sportida)

Po tej tekmi se bodo glede na razvoj epidemioloških razmer odločali naprej. Tako naj bi v ZDA v Salt Lake Cityju 11. in 13. septembra izpeljali tekmo svetovnega pokala v balvanskem in hitrostnem plezanju, Južna Koreja bi v Seulu od 7. do 11. oktobra gostila svetovni pokal v težavnosti, balvanih in hitrosti, nato bi morala slediti Kitajska s tremi lokacijami, a je to zaradi omejitev širjenja koronavirusa odpadlo. 

Slovensko državno prvenstvo se bo predvidoma začelo v začetku septembra v športnem parku na Logu v občini Log - Dragomer.

Preberite še:
Kljub negotovi tekmovalni sezoni športni plezalci trenirajo v polnem zamahu