Športno plezanje in animacija za otroke na SP Kranj

Na tekmi svetovnega pokala 2019 v težavnostnem plezanju, ki bo v kranjski dvorani Zlato polje 28. in 29. septembra, bodo tudi najmlajši obiskovalci navijali za svoje vzornike, med sobotnimi kvalifikacijami pa uživali tudi v plezanju na plezalnem stolpu, animacijskem programu za otroke in Mini olimpijadi. Ogled sobotnih kvalifikacij je brezplačen za vse, vstop na vse tekme je prost za otroke do vključno 12. leta starosti.
Športno plezanje in animacija za otroke na SP Kranj (foto Manca Ogrin)
V soboto, 28. septembra 2019, so na tekmi svetovnega pokala Kranj 2019 ob 8.00 na sporedu moške kvalifikacije in ob 14.30 ženske kvalifikacije. Ogled kvalifikacij je brezplačen, med 10. in 17. uro pa bo Planinsko društvo Kranj s svojim alpinističnim in mladinskim odsekom na prizorišču poskrbelo za raznolik animacijski program za otroke. Kvalifikacije bodo tudi najboljša možnost, da najmlajši športnoplezalni upi v živo srečajo svoje vzornike in jih prosijo za avtogram ali 'selfie'.

PROGRAM SP v športnem plezanju KRANJ 2019 (športna dvorana Zlato polje)
sobota, 28. september nedelja, 29. september
8.00 kvalifikacije moški
10.00-17.00 plezanje na plezalnem stolpu in
                    animacija za otroke
14.30 kvalifikacije ženske
14.00-16.00 Mini olimpijada
8.00 polfinale ženske in moški
16.30 projekcija filma GreGor
17.15 predstavitev finalistk in ogled smeri
17.25 uradno odprtje tekme z akrobatskim spektaklom
17.30 finale ženske
18.25 predstavitev finalistov in ogled smeri
18.35 finale moški
sledi podelitev medalj 

Svetovni pokal v športnem plezanju že 24 let gostuje v Kranju, kjer planinsko društvo letos praznuje 120 let (foto Primož Černilec)

Med 10. in 17. uro lahko majhni in veliki pod budnim očesom članov AO Kranj vstopite v čarobni svet oprimkov in se varovano preizkusite v športnem plezanju na mobilni plezalni steni PZS. #SlovenijaPleza Na stojnici ob plezalni steni bodo Kranjčani pripravili tudi animacijski program za otroke, povezan s praznovanjem letošnje 120. obletnice PD Kranj. Mlade obiskovalce bodo zabavale različne družabne igre, spoznali bodo planinstvo nekoč in danes, opremo planinca, ustvarjali na temo planinskih pravljic, pesmi, zgodb in pripovedk, povezanih z gorami.

Ker je športno plezanje postalo del olimpijske družine in bo premierno na OI Tokio 2020, bo v soboto med 14. in 16. uro v Kranju zaživela tudi Mini olimpijada, primerna za otroke prve triade, z željo, da jih spodbudi k redni športni dejavnosti ter jih navduši za šport in aktivno življenje. Otroci bodo spoznali različne športne discipline, velik poudarek bo na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi so zmagovalci vsi, saj je "pomembno sodelovati, ne vedno zmagati". Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, bodo na začetku izvedli pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledi zaprisega športnikov, potem pa se tekmovanja v najrazličnejših športnih panogah začnejo. Seveda vedno v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva.

Vabljeni k nakupu vstopnic >>> za polfinale in finale svetovnega pokala Kranj 2019! Ogled sobotnih kvalifikacij je brezplačen za vse, vstop na vse tekme je prost za otroke do vključno 12. leta starosti.

-----------------------
Povezani novici: