Štiri Slovenke v polfinalu SP Hačiodži 2019 v balvanih

V Hačiodžiju na Japonskem se je z ženskimi kvalifikacijami v balvanih 11. avgusta začelo svetovno prvenstvo v športnem plezanju. V kvalifikacijah so bile uspešne štiri Slovenke od petih na startu. V torkov polfinale so se uvrstile branilka naslova Janja Garnbret, Lučka Rakovec, Mia Krampl in Urška Repušič.
Janja, Lučka, Mia in Urška v polfinalu SP 2019 v balvanih (foto Anže Malovrh)
Janja Garnbret, aktualna svetovna prvakinja v balvanskem plezanju in skupna zmagovalka svetovnega pokala 2019 v balvanih, je glavna favoritinja na prvenstvu na Japonskem. Po kvalifikacijah, kjer je v zgolj petih poskusih dosegla vrh vseh petih kvalifikacijskih smeri, si prvo mesto deli z domačinko Akiyo Noguchi.

Od slovenskih udeleženk kvalifikacij so se med najboljših 20, kolikor se jih bo pomerilo v polfinalu, uvrstile še Lučka Rakovec s sedmim ter Mia Krampl in Urška Repušič z 19. rezultatom kvalifikacij. Viti Lukan se je z 21. dosežkom polfinale za las izmuznil.

Garnbretova, Rakovčeva, Kramplova in Lukanova bodo na svetovnem prvenstvu nastopile v vseh posameznih disciplinah in tudi v kombinaciji, Repušičeva pa le v balvanih, medtem ko se bosta v težavnosti preizkusili tudi Mina Markovič in Tjaša Kalan

Ženski in moški polfinale in finale v balvanskem plezanju bosta na sporedu v torek, 13. avgusta, medtem ko bo v ponedeljek Hačiodži v znamenju moških kvalifikacij balvanov, ko bodo prvenstvo začeli tudi Jernej Kruder, Anže Peharc, Domen Škofic in Gregor Vezonik, tretji na lanskem prvenstvu.

-----------------------
Povezani novici: