Janja Garnbret finalistka za športnico leta 2019 po izboru Women's Sports Foundation

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se je uvrstila med deseterico, ki se poteguje za laskavi naslov športnice leta 2019 po izboru fundacije Women's Sports Foundation. Do 2. avgusta lahko oddate glas za slovensko športnoplezalno junakinjo, edino predstavnico Slovenije in športnega plezanja v uglednem mednarodnem izboru športnice leta.
Janja Garnbret finalistka za športnico leta 2019
Trikratna svetovna prvakinja in večkratna skupna zmagovalka svetovnega pokala Janja Garnbret je med 10 finalistkami za športnico leta po izboru dobrodelne izobraževalne neprofitne organizacije Women's Sports Foundation (WSF) ki spodbuja vključevanje žensk v šport. Garnbretova je edina Slovenka in ena redkih Evropejk v tem izboru.

Fundacija je Garnbretovo uvrstila med finalistke zaradi njenih izjemnih dosežkov v športnem plezanju v zadnjem letu, saj je športna plezalka št. 1 na lestvici Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), zmagala je na vseh tekmah svetovnega pokala 2019 v balvanskem plezanju in se na vseh tekmah v težavnosti in balvanih, na katerih je nastopila v letu 2018, uvrstila na prvo ali drugo mesto.


Spletno glasovanje >>> je odprto do petka, 2. avgusta, o zmagovalki pa bo odločila kombinacija glasov javnosti in posebne komisije WSF! Pri spletnem glasovanju morate izbrati tako posameznico kot predstavnico ekipnega športa, preden lahko oddate svoj glas.

Glasujte za slovensko športnoplezalno junakinjo!