Vita Lukan finalistka Mladih upov 2018 - glasujte zanjo do 12. aprila

Med 20 finalisti akcije Mladi upi, mladimi nadarjenimi posamezniki s področja športa, umetnosti, znanosti in parašporta, je tudi 18-letna športna plezalka Vita Lukan, lani prejemnica srebrne medalje na mladinskih olimpijskih igrah Buenos Aires 2018. Z glasovanjem do 12. aprila ji lahko pomagamo do uresničitve njenih ciljev!
Vita Lukan (foto Anže Malovrh)
Športna plezalka Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) je leta 2013 postala državna prvakinja v kategoriji do 14 let, kot članica mladinske reprezentance nanizala vrsto uspehov, lani je postala svetovna mladinska prvakinja v težavnosti in bronasta v balvanih ter osvojila srebro na mladinskih olimpijskih igrah, poleg tega pa vstopa že v svojo tretjo sezono kot članica slovenske reprezentance v športnem plezanju, kjer se je že dvakrat uvrstila v finale svetovnega pokala. Njeni vzorniki so Mina Markovič, Janja Garnbret in Domen Škofic.

Od 20 finalistov jih bo najmanj 6, ki jih bo izbrala strokovna komisija, prejelo finančna sredstva za razvoj svojega talenta, enemu izmed njih pa boste s svojim glasom pomagali prav vi! Glasovanje poteka do 12. aprila 2019 do 12. ure na spletni strani Mladi upi >>>. Za glasovanje, ki je mogoče enkrat dnevno, se je treba registrirati. Prejemniki finančnih sredstev bodo znani 15. aprila 2019, po 15. uri.

Za Vito Lukan lahko svoj spletni glas oddate do 12. aprila >>> (foto Mateja Jordovič Potočnik/Mladi upi)

Kot beremo na spletni strani Mladi upi, se je že kot osemletna deklica po priporočilu očeta začela ukvarjati s plezanjem. Čeprav so se na začetku več igrali kot plezati, ji je ta šport zlezel pod kožo. Viti je plezanje všeč predvsem zaradi raznolikosti gibov, ki se nikoli ne ponavljajo. Čeprav je pred tekmovalci na eni tekmi ena in ista stena, lahko na vrh vsak pride popolnoma na svoj način. Pri plezanju torej ne potrebuješ le močnih rok, ampak tudi kreativnost in psihično pripravljenost.

Kmalu je Vita začela dosegati lepe uspehe. Leta 2015 je osvojila 3. mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu v disciplini balvani, lani pa celo srebrno medaljo na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu. Vita ima za letos veliko načrtov. Želi si nadaljevati z lepimi športnimi uspehi, želi priti med naboljše tri v svetovnem pokalu in se uvrstiti na olimpijske igre leta 2020 v Tokiu. Poleg uspešnih športnih rezultatov, pa si Vita letos želi uspešno opraviti tudi maturo. Sicer se Vita v redkih prostih trenutkih rada druži s prijatelji in kuha.

Oglejte si tudi VIDEO z Vito v glavni vlogi >>> in ji pomagajte do uresničitve njenih ciljev!

-------------------------
Povezana novica: