Izdaja tekmovalnih licenc športnih plezalcev in plezalk za leto 2019

Ob pričetku nove tekmovalne sezone državnega prvenstva v športnem plezanju bo Komisija za športno plezanje Planinske zveze Slovenije pričela z izdajanjem tekmovalnih licenc za letošnje leto.Prijave za tekmovalce, ki bi nastopili na prvi letošnji tekmi je potrebno poslati najkasneje do 10. aprila 2019.
Ob pričetku nove tekmovalne sezone DP bo KŠP pričela z izdajanjem tekmovalnih licenc za letošnje leto. Vsi člani KŠP morajo prijave za svoje tekmovalce poslati na Obrazcu za registracijo tekmovalcev in za izdajo/podaljšanje tekmovalne licence.

Cena licence za tekmovalno sezono 2019 velja v skladu s sklepom Zbora KŠP 2019:
  • nova 50 €
  • podaljšana 48 €

Prijave za izdajo licence morajo klubi poslati na elektronski naslov sportno.plezanje@pzs.si. Licence se izdajajo vse leto, klub pa mora poskrbeti, da bodo tekmovalci imeli urejeno licenco pred prijavo na prvo tekmovanje. Za ostale tekme pa je treba poskrbeti, da bodo tekmovalci imeli urejeno licenco 7 dni pred prijavo na prvo tekmovanje. Ureditev licence kasneje ne bo mogoča. Rok prijav za licence tistih, ki želijo nastopiti na prvi tekmi letošnjega državnega prvenstva je sreda 10. april 2019.

Prosimo, da s prijavo ne odlašate do zadnjega dne ter se tako izognete nepotrebnim zapletom pri prijavi tekmovalcev na prvo tekmo državnega prvenstva.

POMEMBNO: Pogoji za pridobitev licence imajo tekmovalci, ki: 
  • so člani/ce Planinske zveze Slovenije (ne velja za tuje državljane);
  • so člani klubov/odsekov, ki so registrirani pri KŠP (ne velja za tuje državljane);
  • imajo opravljen izpit za pripravnika športnega plezanja (tisti, ki v tekoči sezoni dopolnijo 14 let - kategorija st.dečki/deklice) oz. opravljen izpit za športnega plezalca 1 (tisti, ki dopolnijo v tekoči sezoni 16 let ali več ‐ od kategorije kadeti/kadetinje dalje).

Plačilo licenc: Skupni znesek licenc klub plača na poslovni račun PZS. Podatki nakazila: namen »licence 2019«, TRR št. : SI56 61000‐0016522551, sklic 00 1651«

Prijava mora vsebovati:
  • izpolnjen Obrazce za registracijo tekmovalcev (za podalšanje izpolnite samo Obrazec 1, za novo licenco izpolnite Obrazec 2)
  • potrdilo o opravljenem izpitu za pripravnike športnega plezanja za tekmovalce, ki bodo v letošnji sezoni dopolnili 14 let (kategorija st.deklice in st.dečki). Kdor je to storil že lani, mu ni potrebno ponovno pošiljati potrdil.
  • potrdilo o plačilu licenc

Opozorilo: Načelniki/predsedniki klubov prosimo poskrbite, da je za prijavljene tekmovalce plačana članarina PZS za tekoče leto.

Priloga:
 Obrazec Registracija tekmovalcev in podaljšanje/izdaja tekmovalne licence