Licenčni seminar za strokovne kadre na področju športnega plezanja

Komisija za športno plezanje PZS razpisuje licenčni seminar za strokovne kadre na področju športnega plezanja. Z udeležbo na seminarju se bodo posodobile licence skladno z Zakonom o športu (ZŠpo-1).
Z udeležbo na seminarju je možno posodobiti licence skladno z ZŠpo-1 (nov zakon o športu):>
  • Posameznikom, ki so usposobljenost prve stopnje pridobili v skladu z Zakonom o športu (ZSpo) po vključno letu 2016 (stari vaditelji, ki so naziv pridobili po vključno letu 2016), se z udeležbo licenčnega seminarja prizna usposobljenost prve stopnje v skladu z novim Zakonom o športu (ZSpo-1).
  • Posameznikom, ki so usposobljenost druge stopnje pridobili v skladu z Zakonom o športu (ZSpo) (stari inštruktorji športnega plezanja in stari trenerji športnega plezanja), se z obnovo licence prizna usposobljenost druge stopnje v skladu z novim Zakonom o športu (ZSpo-1).


Zaradi velikega števila prijav prijave na rok 6.4. niso več mogoče. V primeru, da se bo tudi na rok 11.05. prijavilo večje število ljudi, se bo izvedel dodaten seminar še 12.05.

Seminar bo organiziran v soboto, 6. aprila 2019 in v soboto, 11. maja 2019. Za pridobitev licence se je potrebno seminarja udeležiti le na enem terminu. Ker bo seminar omogočal prehod iz starih na nove nazive, bo nekoliko obširnejši kot do sedaj. Potekal bo na Fakulteti za šport med 9.00 in 16.30 uro. Seminar bo sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela. Več informacij o seminarju dobite ob prijavi.

Program seminarja:
  • Predstavitev ZŠpo-1 ter novega pravilnika KŠP
  • Analiza drže in kritičnih točk športnega plezalca
  • FMS za športne plezalce
  • Preventiva in kurativa za športne plezalce

Kotizacija za seminar znaša 40 €, naknadne prijave pa 50€. Kotizacijo je potrebno plačati na TR PZS številka SI56 6100 0001 6522 551 (Delavska hranilnica), referenca: 00 16-2-2-2 in namen: »licenčni seminar".

Prijave za seminar, ki bo potekal 6. aprila sprejemamo do vključno srede, 3. aprila 2019. Ostale prijave štejejo kot naknadne prijave. K prijavi priložite potrdilo o plačani kotizaciji ter datum, na katerega se prijavljate. Prijavo pošljite na izobrazevanje-ksp@pzs.si.

Prijave za seminar, ki bo potekal 11. maja sprejemamo do vključno srede, 8. maja 2019. Ostale prijave štejejo kot naknadne prijave. K prijavi priložite potrdilo o plačani kotizaciji ter datum, na katerega se prijavljate. Prijavo pošljite na izobrazevanje-ksp@pzs.si.

Seminar se bo izvedel v primeru zadostnega števila prijav.

Matevž Bizjak,
vodja usposabljanja KŠP PZS
Aleš Pirc,
načelnik KŠP PZS