Tanja Glušič športnica leta 2018 med invalidi

Zveza za šport invalidov Slovenije - paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) je na slavnostni prireditvi Invalid športnik leta 2018 11. decembra v Ljubljani za najboljšo športnico imenovala paraplezalko Tanjo Glušič, tudi prejemnico srebrnega znaka ZŠIS-POK za tekmovalne dosežke v letu 2018, ki sta ga dobila tudi paraplezalec Gregor Selak in Tanjin trener Jurij Ravnik.
Tanja Glušič in njen trener Jurij Ravnik (foto Vid Ponikvar, vir Siol.net)
Gluho-slepa plezalka Tanja Glušič (AK Ravne) si je naziv športnice leta prislužila z bronastim odličjem na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Innsbrucku, v moški konkurenci pa je slavil plavalec Darko Đurić z zlatom na 50 metrov prosto in bronom na 200 metrov prosto na evropskem prvenstvu.

"Nagrada mi veliko pomeni, vesela sem, da sem postala najboljša športnica leta v Sloveniji. To sem si že dolgo želela. Nagrada bo pomenila, da bom v prihodnje še bolj trenirala, da bom skušala doseči še boljše dosežke. Tretje mesto na SP je moj letošnji največji uspeh, današnja nagrada pa je tudi priznanje za vse delo, ki sem ga opravila," je po poročanju STA nagrado pospremila Glušičeva, ki je leta 2014 na svetovnem prvenstvu v Gijonu že dosegla drugo mesto.

Nagrajena slovenska paraplezalna reprezentanca: športnica leta Tanja Glušič ter prejemnika srebrnega znaka ZŠIS-POK Gregor Selak in Jurij Ravnik (foto Aleš Pirc)

ZŠIS-POK najboljšim športnikom podeljuje tudi priznanja v obliki bronastih in srebrnih znakov, ki jih prejmejo uspešni udeleženci največji mednarodnih tekmovanj. Letos so srebrne prejeli tudi plezalca Glušičeva in Gregor Selak, prav tako tretji na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, ter Tanjin trener Jurij Ravnik.

Iskrene čestitke!

Manca Čujež

-------------------------
Povezane novice:

-----------------------
Medijske objave: