Po težavnostnem še balvansko srebro za Katjo Kadić na vojaškem svetovnem prvenstvu

Katja Kadić si je na vojaškem svetovnem prvenstvu v športnem plezanju 1. decembra v Moskvi priplezala še srebrno kolajno v balvanih, potem ko je srebro osvojila že v težavnosti, v hitrosti pa je dan pozneje dosegla četrto mesto. Domen Škofic si je v balvanskem finalu priplezal peto mesto, Mina Markovič je bila deveta.
Balvansko srebro za Katjo Kadić na vojaškem svetovnem prvenstvu (foto Nikita Tsarev)
Za piko na i vojaškega svetovnega prvenstva v Moskvi je Katja Kadić (PK Škofja Loka) s tremi vrhovi in eno cono osvojila še srebrno odličje v balvanskem plezanju, kjer je morala premoč priznati le domačinki, Rusinji Eleni Krasovskayi, ki je osvojila vrh vseh štirih finalnih balvanov. V moški konkurenci je v finalu nastopil tudi Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki je tekmovanje končal na šestem mestu, potem ko je bil po kvalifikacijah drugi. Tretja slovenska predstavnica Mina Markovič (ŠPK Plus) je bila deveta.

Kadićeva je odlično nastopila tudi v hitrostnem plezanju in si priplezala četrto mesto, Markovičeva je bila v tej disciplini deveta, Škofic je bil diskvalificiran. Trojica članov slovenske reprezentance v športnem plezanju, zaposlena v Športni enoti Slovenske vojske, je bila najuspešnejša v težavnosti, kjer sta Markovičeva in Škofic 28. novembra osvojila zlato kolajno, Kadićeva pa srebrno.


Čestitke našim tekmovalcem!

Manca Čujež

-------------------------
Povezana novica: