Mina in Domen zlata, Katja srebrna na vojaškem svetovnem prvenstvu v težavnosti

Moskva od 28. novembra do 3. decembra gosti vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju, kjer slovenske barve odlično zastopajo Mina Markovič, Katja Kadić in Domen Škofic, ki so z dvema zlatima in srebrno kolajno navdušili že na uvodni tekmi v težavnosti.
Mina in Domen zlata, Katja srebrna na vojaške svetovnem prvenstvu v težavnosti (foto CFR/Nikita Tsaryov)
Vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju je do zdaj potekalo le v težavnosti, letos pa prvič v vseh treh tekmovalnih disciplinah: težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju. V Moskvi nastopa 33 športnih plezalcev iz Rusije, Švice, Avstrije, Španije in Slovenije, med njimi sedem zmagovalcev svetovnega prvenstva oz. svetovnega pokala v športnem plezanju ali evropskih dogodkov na najvišji ravni. Slovenijo zastopa trojica članov slovenske reprezentance v športnem plezanju, zaposlenih v Športni enoti Slovenske vojske.

Za uvod v vojaško svetovno prvenstvo so se športne plezalke in plezalci 28. novembra pomerili v težavnosti, kjer je slovenska trojica pometla s konkurenco. Mina Markovič (ŠPK Plus) in Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki sta že na preteklih vojaških prvenstvih osvajala odličja, sta v Moskvi vodila že po kvalifikacijah, prav tako pa najboljšo predstavo pokazala v finalu in suvereno zmagala. Zaostanek iz kvalifikacij je v finalu nadoknadila Katja Kadić (PK Škofja Loka) in stopila na drugo stopničko.


Petek in sobota sta v Rusiji rezervirana za balvanske preizkušnje, nedelja pa za hitrost. Našim tekmovalcem čestitamo in želimo uspešno še naprej!

Manca Čujež