Jernej Kruder zmagovalec tekme Adidas Rockstars 2018

Jernej Kruder, skupni zmagovalec svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju, je 22. septembra v Stuttgartu osvojil še zlato zvezdo na prestižni balvanski tekmi Adidas Rockstars 2018. Slovenijo je na tekmovanju zastopalo devet povabljenih tekmovalcev.
Jongwon Chon in Jernej Kruder sta poskrbela za pravi šov (foto Ryu Voelkel)
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je na prestižni balvanski tekmi Adidas RockStars v Stuttgartu sklenila letošnjo plezalno sezono v balvanih, medtem ko jih v težavnosti čaka še drugi del sezone, prihajajoči konec tedna tudi tekma SP v Kranju. V Porsche Areni je na prestižni tekmi, ki sicer ne šteje za točke svetovnega pokala, nastopilo devet povabljenih slovenskih tekmovalcev.

Jernej Kruder, skupni zmagovalec svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju, je v superfinalu ugnal Južnega Korejca Jongwona Chona, oba odlično razpoložna plezalca pa sta občinstvo navdušila s pravim šovom. Tretji je bil Japonec Takata Tomoaki, slovenske barve pa so zastopali še Anže Peharc na 10., Gregor Vezonik na 12. in Zan Sudar na 22. mestu. Kruder je na Adidas Rockstars slavil že leta 2013, v letih 2014 in 2015 pa je osvojil tretje mesto.

>>> Superfinale moški: Jongwon Chon vs. Jernej Kruder


V ženski konkurenci je slavila Japonka Miho Nonaka, prav tako skupna zmagovalka balvanskega svetovnega pokala, ki je v superfinalu premagala lansko zmagovalko, Američanko Alex Puccio, tretja pa je bila Rusinja Ekaterina Kapriianova. Svetovna prvakinja v balvanih Janja Garnbret je zaradi poškodbe rame tekmo v Stuttgartu izpustila, so pa bile uspešne preostale Slovenke. Najbližje finalu sta bili Katja Kadić na 9. in Urška Repušič na 10. mestu, Mia Krampl je bila 14. in Julija Kruder 19., nastopila pa je tudi Ajda Remškar, ki je osvojila 28. mesto.

Vabljeni k nakupu vstopnic >>> za tekmo svetovnega pokala Kranj 2018!