Janja Garnbret in Katja Kadić v polfinalu SP Innsbruck 2018 v balvanih

V Innsbrucku se je po dnevu premora v torek nadaljevalo svetovno prvenstvo v športnem plezanju. Dekleta so se pomerila v kvalifikacijah v balvanih, kjer je Janja Garnbret edina osvojila vseh pet balvanskih smeri do vrha in tako postala zmagovalka kvalifikacij, v polfinale se je uvrstila tudi Katja Kadić.
Janja Garnbret in Katja Kadić v polfinalu SP Innsbruck 2018 v balvanih (foto Manca Čujež)
Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je v Innsbrucku že osvojila naslov svetovne podprvakinje v težavnostnem plezanju, si prvo mesto kvalifikacij deli z Japonko Akiyo Noguchi, ki je s štirimi osvojenimi balvanskimi vrhovi od petih poskrbela za najboljši dosežek v drugi kvalifikacijski skupini. Garnbretovi se bo v polfinalu, ki bo na sporedu v petek, pridružila še Katja Kadić (PK Škofja Loka), ki je bila v kvalifikacijah z dvema balvanskima vrhovoma peta.

V poflinale SP v balvanih sta se uvrstili Janja Garnbret in Katja Kadić (na fotografiji) (foto Luka Fonda)

Pred vrati polfinala so ostale Mia Krampl (AO PD Kranj) na 33., Mina Markovič (ŠPK Plus) na 37., Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) na 39., Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) na 51. in Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) na 63. mestu.

Danes so na sporedu še moške kvalifikacije balvanov, v katerih bodo Slovenijo zastopali Gregor Vezonik (AK Ravne), zmagovalec zadnje letošnje tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju, Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica), aktualni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih in svetovni podprvak v tej disciplini iz leta 2014, Anže Peharc (AO PD Kranj), Luka Potočar in Domen Škofic (oba ŠPO PD Radovljica), peti na težavnostni preizkušnji letošnjega svetovnega prvenstva. Kvalifikacije, ki se začnejo ob 10.00, lahko v živo spremljate na spletni strani IFSC.

Uspešno!

Vir: Siol.net