Lucija Tarkuš in Luka Potočar na vrhu evropskega mladinskega pokala 2018 v težavnosti

S tekmo v Münchnu se je 8. julija končal evropski mladinski pokal 2018 v težavnostnem plezanju, ki je v skupnem seštevku na prvo mesto postavil Lucijo Tarkuš med starejšimi deklicami in Luko Potočarja med kadeti. Na preizkušnji v Nemčiji sta slavila Tarkuševa in Lučka Rakovec, Tjaša Slemenšek in Žiga Zajc sta bila druga.
Tjaša Slemenšek, Lucija Tarkuš, Lučka Rakovec in Žiga Zajc z medaljami v Münchnu (foto SJCT)
Člani slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, ki deluje pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja in trenerjev Domna Švaba, Klemna Kejžarja, Maje Vidmar in Dominika Fona, so odlično nastopili na četrti - in zadnji - letošnji tekmi evropskega mladinskega pokala (EMP) v težavnosti ter se domov vrnili z osmimi medaljami.

Lucija Tarkuš si je z zmago v Münchnu priplezala tudi skupno zmago evropskega mladinskega pokala 2018 v težavnosti (foto slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju)

V kategoriji starejših deklic (do 16 let) se je na vrh povzpela Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), ki je zmagala tako na zadnji tekmi kot v skupnem seštevku težavnostnega EMP. Odlično so nastopile tudi preostale finalistke: Letija Fajfar (AO PD Kranj) na končnem 4., Maja Majcen (ŠPO PD Celje Matica) na 6. in Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica) na 9. mestu. V kadetskem finalu je nastopil tudi Anej Batagelj (Društvo za razvoj plezalne kulture), ki se je uvrstil na 11. mesto, Bine Meke (PS DPČ Šmartno) je bil 19., Grega Verbuč (ŠPO PD Mozirje) 30. in Timotej Romšak (PK Kamnik) 40.

Med kadetinjami je bila v Münchnu nepremagljiva Lučka Rakovec (ŠD Proteus), tudi druga v skupnem seštevku EMP v težavnosti, Žiga Zajc (PS Ascendo) pa je v kadetski konkurenci osvojil srebrno medaljo. V konkurenci do 18 let je bil Andrej Polak (PK Kamnik) 10., Aljaž Resnik (PK Kamnik) 14., Ema Stopar (ŠPK Plus) in Saša Brodej (Šaleški AO) sta se uvrstili na 30. oz. 31. mesto. Čeprav zaradi članske tekme ni nastopil na zadnji mladinski preizkušnji, si je kadet Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) z odličnimi nastopi na prejšnjih tekmah priplezal skupno zmago EMP 2018 v težavnosti. 

Tjaša Slemenšek, med mladinkami druga v Münchnu in tretja v skupnem seštevku EMP, ter Lučka Rakovec, zmagovalka med kadetinjami v Nemčiji in druga v skupnem seštevku težavnosti (foto slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju)

V konkurenci mladink (do 20 let) se je srebrne medalje veselila Tjaša Slemenšek (Šaleški AO), ki je osvojila tudi bronasto medaljo v skupnem seštevku EMP 2018 v težavnosti. Med mladinci si je finalist Klemen Novak (AO PD Kranj) priplezal 7. mesto, Matic Kotar (ŠD Proteus) je bil 12.

Čestitke!

Manca Čujež