Garnbretova druga, Škofic četrti v Chamonixu

Janja Garnbret je na drugi tekmi svetovnega pokala 2018 v težavnosti v francoskem Chamonixu osvojila drugo mesto, Domen Škofic se je v poznem večernem finalu 13. junija uvrstil tik pod zmagovalni oder.
Garnbretova druga, Škofic četrti v Chamonixu (foto Sytse van Slooten)
Potem ko je na prvi tekmi v Villarsu slavila zmago, se je Janja Garnbret (Šaleški AO) v Chamonixu veselila srebrne medalje, pred dvakratno zmagovalko svetovnega pokala v težavnosti se je tokrat uvrstila le Avstrijka Jessica Pilz, ki je dosegla svojo premierno zmago na tekmah za svetovni pokal, tretje mesto pa je zasedla Južna Korejka Jain Kim.

Na tekmi je nastopilo še šest slovenskih športnih plezalk: Tjaša Kalan (AO PD Kranj) je z devetim mestom ostala tik pod robom finala, Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) je osvojila 11., Mina Markovič (ŠPK Plus) 12., Mia Krampl (AO PD Kranj) 21., Lana Skušek (ŠPO PD Komenda) 30. in Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) 48. mesto.

V moški konkurenci se je v finale prebil le Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki je zaradi slabšega rezultata v polfinalu za las zgrešil zmagovalni oder in zasedel četrto mesto. Zmagal je Italijan Stefano Ghisolfi pred drugouvrščenim Avstrijcem Jakobom Schubertom in tretjeuvrščenim Nemcem Alexandrom Megosom. Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) je tekmo končal na 24., Martin Bergant (PK Škofja Loka) na 46., Jernej Kruder (ŠPO PD Celje - Matica) na 47. in Milan Preskar (PK Škofja Loka) pa na 74. mestu.

Tekmovalce prihodnji konec tedna, 20. in 21. julija, čaka naslednja tekma v težavnosti v Brianconu.

-------------------------
Povezane novice: