Lucija, Vita in Luka zlati, Lučka srebrna in Mia bronasta v Brunecku

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju je navdušila na peti tekmi evropskega pokala 2018, ki je bila 16. in 17. junija v italijanskem Brunecku. Lucija Tarkuš, Vita Lukan in Luka Potočar so se domov vrnili z zlato medaljo, Lučka Rakovec s srebrno in Mia Krampl z bronasto.
Pet medalj za slovensko mladinsko reprezentanco v Brunecku (foto SJCT)
V dneh, ko ima slovenska članska reprezentanca tekmovalni premor, navdušujejo člani slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, ki so pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja v Italiji kar petkrat stopili na zmagovalni oder tekme evropskega pokala v težavnosti.

Svojo prvo zlato medaljo je osvojila Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), ki je bila v kategoriji starejših deklic vodilna že po kvalifikacijah, tri tedne prej pa je dosegla bron na mladinskem evropskem prvenstvu. V najmlajši kategoriji do 16 let sta v finalu nastopila še Letija Fajfar (AO PD Kranj), ki je dosegla šesto mesto, in Anej Bategelj (Društvo za razvoj plezalne kulture) na končnem 7. mestu. Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica) je bila 12., Betka Debevec (PK Kamnik) 16., Bine Meke (PS DPČ Šmartno) 17., Grega Verbuč (ŠPO PD Mozirje) 20. in Timotej Romšak (PK Kamnik) 23.

V kadetski kategoriji do 18 let je zmago slavil Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica), potem ko je zadnji majski konec tedna v Imstu postal mladinski evropski podprvak. Lučka Rakovec (ŠD Proteus) je bila med kadetinjami druga, premoč je morala priznati le Italijanki Lauri Rogori. Andrej Polak (PK Kamnik) je bil 9., Žiga Zajc (PS Ascendo) 11., Aljaž Resnik (PK Kamnik) 16., Saša Brodej (ŠPO PD Celje Matica) in Ema Stopar (ŠPK Plus) sta osvojili 24. oz. 25. mesto.

Z brezhibnim nastopom v finalu si je zlato med mladinkami (do 20 let) priplezala Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica), bronasta na nedavnem mladinskem evropskem prvenstvu, brona pa se je v Brunecku veselila Mia Krampl (AO PD Kranj). Kadetinja Lana Skušek (ŠPO PD Komenda) je bila 10., kadet Klemen Novak (AO PD Kranj) pa 14.

Vita Lukan, Lučka Rakovec, Luka Potočar, Lucija Tarkuš in Mia Krampl na zmagovalnem odru tekme evropskega pokala v Brunecku (foto slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju)

Iskrene čestitke!

Manca Čujež

-------------------------
Povezane novice: