Urška Repušič srebrna v skupnem seštevku EMP 2017 v balvanih

V Slanyju na Češkem je bilo 15. in 16. septembra evropsko mladinsko prvenstvo 2017 v balvanskem plezanju. Lučka Rakovec in Dominika Kodra sta se s četrtim mestom približali stopničkam, Urška Repušič pa je osvojila srebrno medaljo v skupnem seštevku evropskega mladinskega pokala v balvanih.
Urška Repušič srebrna v skupnem seštevku EMP 2017 v balvanih (vir FB Slovenia Junior Climbing Team)
Evropsko mladinsko prvenstvo v športnem plezanju, ki končuje sezono za mlajše tekmovalce, ima letos dve postojanki: slab teden po svetovnem mladinskem prvenstvu so se 14. in 15. septembra športni plezalci stare celine v Slanyju na Češkem pomerili v balvanih, evropska preizkušnja v težavnosti in hitrosti pa je na sporedu od 28. septembra do 1. oktobra v ruskem Permu.

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju je imela v Slanyju v finalu dve predstavnici - Lučko Rakovec (ŠD Proteus) v kategoriji kadetinj (do 18 let) in Dominiko Kodra (PK Kamnik) v kategoriji starejših deklic (do 16 let) -, ki sta obe tekmovanje sklenili tik pod zmagovalnim odrom, na četrtem mestu. Dobro sta nastopili tudi kadetinja Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) in starejša deklica Betka Debevec (PK Kamnik), ki se jima je obema na sedmem mestu finale za las izmuznilo.

Tekma na Češkem je sklenila tudi evropski mladinski pokal 2017 v balvanih, v skupnem seštevku katerega je Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) osvojila srebrno medaljo.

Manca Čujež

-------------------------