Janja Garnbret srebrna zvezda na Adidas Rockstars 2017

Janja Garnbret, aktualna evropska podprvakinja v balvanskem plezanju in druga v skupnem seštevku svetovnega pokala 2017 v balvanih, je 16. septembra v Stuttgartu osvojila še drugo mesto na prestižni balvanski tekmi Adidas Rockstars 2017. Slovenijo je na tekmovanju zastopalo sedem povabljenih članov slovenske reprezentance v športnem plezanju.
Srebrna Janja Garnbret na prestižni tekmi Adidas Rockstars 2017 (vir Adidas Rockstars)

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je na prestižni balvanski tekmi Adidas RockStars v Stuttgartu zaključila letošnjo plezalno sezono v balvanih. Na tekmi, ki sicer ne šteje za točke svetovnega pokala, je med izbranci slovenskega selektorja Gorazda Hrena v Porsche Areni nastopilo 7 slovenskih tekmovalcev: Janja Garnbret, Julija Kruder, Katja Kadič, Mina Markovič, Jernej Kruder, Anže Peharc in Gregor Vezonik.

V ženski konkurenci je z odličnim in suverenim plezanjem zmagala Američanka Alex Puccio, ki je v superfinalni preizkušnji premagala našo Janjo Garnbret. Janji žal ni uspelo obraniti prvega mesta lanskoletne tekme, a vseeno z dobrim plezanjem napovedala, da se bo do zadnje tekme v težavnosti v Kranju borila za končno zmago v skupnem seštevku. Na tretje mesto se je uvrstila Japonka Miho Nonaka. Na tekmi so od Slovenk tekmovale še Mina Markovič (10. mesto), Katja Kadič (13.) in Julija Kruder (21.).

>>> Superfinale ženske - Janja Garnbret VS Alex Puccio

V moški konkurenci je v zadnji balvanski preizkušnji prepričljivo s »hitrostnim« plezanjem zmagal Japonec Tomoa Narasaki pred Korejcem Jongwon Chonom. Tretje mesto je osvojil še drugi Japonec Fujii Kokoro. Naš najboljši plezalec je bil z 12. mestom Jernej Kruder, ki se mu žal ni posrečilo že v polfinalu. Ostala dva naša sta bila Gregor Vezonik na 20. in Anže Peharc na 30. mestu.

Vsi rezultati ženske >>

Vsi rezultati moški >>

Alen Turkalj

Vir: Friko.si