Janja Garnbret ime tedna in športnica tedna na Valu 202

Športna plezalka Janja Garnbret, ki je na evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju v Münchnu osvojila srebrno medaljo in si z njo prvič v članski konkurenci zagotovila tudi naslov evropske prvakinje v kombinaciji, je 21. avgusta postala tako ime tedna kot športnica tedna na Valu 202. V radijskem arhivu lahko prisluhnete pogovoru z neustavljivo plezalko.
Janja Garnbret (foto Manca Čujež)
Med tremi kandidati, ki so najbolj zaznamovali pretekli teden, je bila v rubriki Ime tedna na Valu 202 poleg jamarja Ludvika Husuja in modnega oblikovalca Petra Movrina tudi Janja Garnbret, nova evropska prvakinja v kombinaciji in evropska podprvakinja v balvanih.

Janja Garnbret, športna plezalka, ki je na evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju v Münchnu osvojila srebrno medaljo in si z njo prvič v članski konkurenci zagotovila tudi naslov evropske prvakinje v kombinaciji, je postala tako ime tedna kot športnica tedna na Valu 202. Kratkemu pogovoru s športnoplezalno junakinjo na Valu 202 lahko prisluhnete na naslednji povezavi >>> Ime tedna: Janja Garnbret: Za 18 let se mi vse skupaj kar prehitro dogaja.

-----------------------
Povezani novici:

Janja Garnbret evropska podprvakinja v balvanih in zlata v kombinaciji, Anže Peharc tretji
Osemnajstletna Janja Garnbret je na evropskem prvenstvu 2017 v balvanskem plezanju 19. avgusta v superfinalu osvojila srebrno medaljo in si z njo zagotovila tudi zlato v kombinaciji prvenstva stare celine, 20-letni Anže Peharc pa si je v Münchnu priplezal bronasto odličje. Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je skupaj z julijskim srebrom Mine Markovič v težavnosti tako na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila štiri medalje. >>> več

Dvakrat zlata in dvakrat srebrna Janja Garnbret v Münchnu
Po zlatu v kombinaciji in balvanskem srebru na evropskem prvenstvu 2017 v balvanskem plezanju, ki je bilo hkrati tekma svetovnega pokala, je Janja Garnbret v Münchnu zmagala še na sklepni preizkušnji svetovnega pokala in si tako priplezala tudi drugo mesto v skupnem seštevku SP 2017 v balvanih. >>> več