Urška Repušič, Anže Peharc in Lana Skušek do medalj v Argentieru

Po zmagoslavju Janje Garnbret na tekmi svetovnega pokala v Chamonixu je prejšnji teden s tekmovanji na francoskih tleh nadaljevala mladinska reprezentanca. Na tradicionalnem tekmovanju Tout A Blocs so se najprej merili na tekmi za evropski mladinski pokal, kasneje pa so svoje moči preizkusili še na odprtem tekmovanju v absolutni kategoriji.
Prva zmaga Urške Repušič v evropskem mladinskem pokalu (foto Jan Novak)

Na tekmi evropskega mladinskega pokala je Urška Repušič v kategoriji kadetinj dosegla svojo prvo zmago, uspeh v tej kategoriji pa je z uvrstitvijo v finale in končnim šestim mestom dopolnila še Lana Skušek. Slovenija je imela dve finalistki še v kategoriji starejših deklic. Letija Fajfar je dosegla četrto, Betka Debevc pa osmo mesto.

Tri dni kasneje je potekal še finale odprtega tekmovanja v absolutni kategoriji, kjer so slovenski tekmovalci pobrali kar tri medalje. Anže Peharc je dosegel prestižno zmago v moški kategoriji, Urška Repušič in Lana Skušek pa sta potrdili dobro formo, saj sta zasedeli drugo in tretje mesto v ženski kategoriji.

Tekmovanja v športnem plezanju na najvišji ravni se bodo nadaljevala v Franciji, in sicer v Brianconu. Že danes se v tekmovalnih smereh merijo paraplezalci, kjer Slovenijo zastopata Tanja Glušič in Gregor Selak, 28. in 29. julija pa se bo slovenska članska reprezentanca z vsemi najboljšimi merila na tretji tekmi za svetovni pokal v težavnosti.

Jernej Peterlin

Vir: Friko.si 

-------------------------
Povezane novice:
Nov uspeh mladih slovenskih športnih plezalk v švicarskem Ustru
Vita Lukan do brona v Dornbirnu 
Bron za Lučko in Luko na prvi tekmi evropskega mladinskega pokala v športnem plezanju 2017
Janja Garnbret zmagovalka Chamonixa, Mia Krampl do uspeha kariere
Tanja Glušič in Gregor Selak zmagovalca paraplezalnega mastersa v Imstu