V finalu Triglav The Rock Ljubljana kar šest Slovencev

Znanih je vseh 12 finalistov prvega mednarodnega plezalnega mastra Triglav The Rock Ljubljana. Dežju navkljub smo videli izjemno zanimiv polfinale, v katerem so tako profesionalni kot tudi rekreativni plezalci na štirih balvanih iskali vstopnico v veliki finale, ki se začne ob 19.30.
Polfinale Triglav The Rock Ljubljana (foto Triglav The Rock Ljubljana)
Na steni se je najbolje znašlo tudi šest Slovencev, Jernej Kruder in Domen Škofic v moški konkurenci ter Janja Garnbret, Mina Markovič, Katja Kadič in Urška Repušič v ženski.

Kot je po prvem delu tekmovanja povedal Domen Škofic, vreme ne vpliva na tekmovalce, saj na steni zaradi montažne strehe, ki jo je organizator postavil ob slabši vremenski napovedi, nimajo občutka, da dežuje. Tudi vzdušje na Kongresnem trgu v Ljubljani je odlično, naključni obiskovalci in ljubitelji plezanja z bučno podporo navijajo predvsem za domače plezalce. Pred začetkom tekmovanja so se nekateri preizkusili tudi v aktivacijskem kotičku, kjer so lahko na različno postavljenih stenah preizkusili svoje plezalne sposobnosti in naredili prve korake v balvanskem plezanju.


Polfinale balvanskega mastra Triglav The Rock Ljubljana (fotoTriglav The Rock Ljubljana)

Janja Garnbret, prvi adut Slovenije, je po polfinalu povedala, da je bila pred prvim balvanom bolj živčna, kot sicer pred tekmami svetovnega pokala, predvsem zaradi publike. "Pred domačo publiko enostavno moraš biti dober. Na prvem balvanu sem sicer naredila napako, ostale tri pa preplezala v prvem poskusu," je povedala. Ravno ta suverenost jo je zavihtela na vodilno mesto v ženski konkurenci.

Dogajanje na Kongresnem trgu bo doseglo vrhunec ob 19.30 s predstavitvijo finalistov, finale bo od 20. ure na 2. programu prenašala tudi TV Slovenija. Zmagovalec prvega Triglav The Rock Ljubljana bo znan nekaj po 22. uri.


Od slovenskih tekmovalcev sta bila v polfinalu najuspešnejša Janja Garnbret in Jernej Kruder. (foto Triglav The Rock Ljubljana)

Finalisti v moški konkurenci:
1. Alexei Rubtsov RUS
2. Jernej Kruder SLO
3. Domen Škofic SLO
4. Jeremy Bonder FRA
5. Chon Jongwon KOR
6. Jan Hojer GER

Finalistke v ženski konkurenci:
1. Janja Garnbret SLO
2. Mina Markovič SLO
3. Hannah Mitdbo NOR
4. Katja Kadič SLO
5. Urška Repušič SLO