Znanih vseh 40 polfinalistov Triglav The Rock Ljubljana

V plezalnem centru v Kopru so danes, 19. maja, potekale kvalifikacije za Triglav The Rock Ljubljana. Preko 100 plezalcev se je skušalo kvalificirati na jutrišnji polfinale, ki se začenja ob 13.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Objavljamo seznam vseh 40 polfinalistov.
Kvalifikacije v plezalnem centru Plus Climbing Koper (foto Plus Climbing Koper)
V plezalnem centru Plus Climbing Koper so danes potekale kvalifikacije za Triglav The Rock Ljubljana. Več kot 100 plezalcev se je skušalo kvalificirati na sobotni polfinale, ki se začenja ob 13.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Veliki finale se bo v soju žarometov začel ob 19.30 s predstavitvijo tekmovalcev, tudi v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2. Poleg kvalifikantov bodo na povabilo organizatorja nastopili tudi najboljši športni plezalci na svetu.

štartna lista POLFINALE ženske (261 KB)
štartna lista POLFINALE moški (275 KB)

Tekmovanje, ki poteka v skladu s pravili Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), je že prvi dan postreglo z nekaj izjemnimi plezalci, ki se jim bodo na glavnem prizorišču pridružili najboljši športni plezalci lanskega in letošnjega leta. Zmagovalca v ženski in moški kategoriji bosta prejela vsak po 3000 evrov, denarne nagrade pa so zagotovljene prav za vse finaliste – po šest najboljših plezalcev iz posamezne kategorije.

Montažno steno, na kateri bodo tekmovali plezalci, je zadnje dni postavljalo preko 50 ljudi, ki bodo tudi na dan dogodka poskrbeli za spektakel, kot si ga ta šport zasluži. Nenazadnje Slovenija spada v svetovni plezalni vrh.>>> Ta konec tedna v prestolnici Triglav The Rock Ljubljana
V soboto, 20. maja 2017, bo na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal prvi Triglav The Rock Ljubljana, mednarodno tekmovanje serije masters v balvanih. Na športnoplezalnem spektaklu bodo nastopili najboljši balvanisti na svetu, med njimi tudi Janja Garnbret in Jernej Kruder. Nagradni sklad tekmovanja znaša 14.000 evrov.

>>>
#SlovenijaPleza na Triglav The Rock Ljubljana
Ponosni smo, da se v Sloveniji kalijo najboljše športne plezalke in plezalci na svetu, hkrati pa plezanje doživlja pravi razcvet kot rekreativna dejavnost. Na mednarodnem športnoplezalnem spektaklu Triglav The Rock Ljubljana lahko 20. maja na Kongresnem trgu tudi sami zlezete v mamljivi svet oprimkov na plezalnem stolpu PZS, poleg tega da najglasneje navijate za naše najboljše - Janjo, Mino, Jerneja in Domna - in zberete njihove podpise.