Spletni prenosi tekem v športnem plezanju znova brezplačni

Plezalci so stopili skupaj in odgovorne prisilili v odločitev, ki je po mnenju večine edina prava za športno plezanje. Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je 12. aprila sporočila, da spletni prenosti tekem pod njihovim okriljem ostajajo brezplačni.
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju (foto Sebastjan Plavec)
Tekmovalci svetovnega pokala v športnem plezanju so s protestom na uvodni tekmi v Meiringenu, ki so ga tudi s peticijo podprli domala vsi ljubitelji športnega plezanja, dosegli, da je Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) spremenila svojo odločitev in ohranila brezplačne spletne prenose tekem svetovnega pokala v športnem plezanju in drugih velikih tekmovanj pod njenim okriljem.

V uradnem sporočilu, ki so ga izdali 12. aprila, je IFSC priznal, da so storili napako, in se opravičil, hkrati pa zagotovil, da se bo v prihodnje o potencialnih spremembah odločalo v dogovoru z vsemi ključnimi akterji, ter športno pozval k skupnemu plezanju tudi v prihodnje.

Razveseljiva vest je sovpadla s predstavitvijo slovenske reprezentance v športnem plezanju, ki je trenutno že z mislimi pri
azijski turneji, saj plezalce med 22. aprilom in 7. majem čakajo tri balvanske tekme svetovnega pokala na Kitajskem in Japonskem, zanje bomo lahko znova navijali "v živo" prek brezplačnega spletnega prenosa.

Vir: IFSC

-------------------------
Povezane novice:
#SlovenijaPleza olimpijsko in rekreativno