Moja olimpijska norma in velenjski olimpijski izziv z Janjo Garnbret

Ta konec tedna se nadaljuje druga serija dogodkov Moja olimpijska norma, ki je namenjena rekreativnim športnikom in tistim, ki se s športom še vedno spogledujejo le od daleč.
Moja olimpijska norma: Janja Garnbret
Pridružite se nam v Velenju, Novem mestu ali Kopru in izmerite svojo telesno pripravljenost. Ekipa športnih strokovnjakov na čelu s trenerjem Romanom Kejžarjem bo za vas pripravila dvo-mesečni načrt treninga, s katerim boste izboljšali svojo telesno pripravljenost. Popelje vas lahko do prizorišča olimpijskih iger v korejskem Pjongčangu.

Poseben olimpijski izziv bo v Velenju za vas pripravila Janja Garnbret, zabavno pa bo tudi v Novem mestu in Kopru. Dobrodošli!

 

Moja olimpijska norma ponuja priložnost, da tudi rekreativni športniki trenirate pod budnim očesom petčlanske ekipe športnih strokovnjakov, ki skrbijo za naše najboljše športnike. Na podlagi rezultata začetnega testiranja telesne pripravljenosti (Cooperjev tekaški test na 2.400 m) in starosti, bomo določili vašo individualno olimpijsko normo - ta predstavlja rezultat, ki naj bi ga dosegli na finalnem dogodku, 18. junija v Ljubljani. Izziv ni preveč zahteven, le načrtu treningov Romana Kejžarja je potrebno slediti, na voljo pa vam bo tudi celotna ekipa strokovnjakov. Seveda vse vestne športne navdušence čaka nagrada - olimpijski Pjongčang. V nagradnem skladu je še kopica drugih praktičnih nagrad.

Novost letošnje #mojenorme je video analiza teka. Pravilen tekaški korak bo zagotovo pomagal pridobiti nekaj pomembnih sekund in olimpijska norma bo lažje dosegljiva. Je vaš tekaški korak preveč na peto, je pozicija bokov pravilna, koordinacija rok in nog ustrezna? Ustavite se pri Blažu Čadežu, ki si bo z veseljem vzel čas tudi za vas. Njegovi nasveti so vam na voljo tudi v video posnetku.


 
VABLJENI NA OLIMPIJSKI IZZIV Z JANJO GARNBRET

Če vam po teku še ostanejo moči, vas na olimpijski izziv v Velenju vabi Janja Garnbret. »Ne skrbite, tokrat ne bomo plezali, ampak se bomo pomerili v lovljenju ravnotežja,« vas že zdaj spodbuja naša najboljša športna plezalka in svetovna prvakinja v težavnostnem plezanju.

Na mobilni plezalni steni PZS boste v Velenju lahko plezali med 16. in 19. uro, Janja se na prizorišču dogajanja pridruži okoli 17. ure.Borba v testu stabilizacije na ravnotežni deski na preteklih dogodkih je bila napeta do zadnje sekunde. Očitno tudi rekreativni športniki niste od muh. Kako so izzivali Žana Koširja v Kranju, si lahko pogledate tukaj.

Na koncu naj vam zaupamo še eno skrivnost: Moja olimpijska norma vam ponuja priložnost, da postanete del ekipe Coca-Cola, ki prejme brezplačno štartnino za najbolj atraktivno tekaško prireditev v Sloveniji, Nočno 10ko, ki bo julija na Bledu. 15 udeležencev se že pripravlja na 10 kilometrski izziv.

Potrebujete še kakšen razlog, da vstanete s kavča? 

Z boljšo telesno pripravljenostjo bo tudi korak po slovenskih vršacih bolj poskočen.
 

Prijavite se, ekipa #mojanorma vas pričakuje!