Jernej Kruder le v dveh dneh do 9a in 8C

Športni plezalec Jernej Kruder, tudi član slovenske reprezentance v športnem plezanju, je v plezališču Cova del ocell v Španiji le v dveh dneh, 6. in 7. marca 2017, opravil tretji vzpon v smeri Bi herri, barokka bat (9a) in ponovil balvanski problem Catalan witness the fitness (8C).
Jernej Kruder (foto Greg Mionske)
Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica), najuspešnejši slovenski balvanski plezalec, leta 2014 tudi svetovni viceprvak v balvanih, ki je novembra lani plezalni svet postavil na glavo s prvo ponovitvijo smeri Es Pontas, v začetku leta balvaniral na Kanarskih otokih, februarja na plezalnem festivalu v Španiji v superfinalu ugnal Čeha Adama Ondro, na 11. festivalu gorniškega filma pa spregovoril o preizkušanju svojih meja v naravnih plezališčih, tako na balvanih (The story of two worlds, ~8C), kot v večraztežajnih smereh (Hattori Hanzō 8b+ z Gregorjem Vezonikom) in smereh nad vodo (Es Pontas 9a?), nadaljuje niz odličnih vzponov.

"Včeraj mi je uspel tretji vzpon v tej lepi smeri
Bi herri, barokka bat (9a) v Cova del ocell. Tik preden mi je uspelo, sem naredil dober poskus v balvanskem problemu Catalan witness the fitness (8c), kjer je prvi vzpon opravil Chris Sharma. Na žalost sem padel na zadnjih gibih, ki niso zahtevnejši od 7a. Danes sem se vrnil poravnat dolgove in trikrat padel po ključnem gibu. Brez pritiskov in zelo utrujen sem poskusil še enkrat. Po najtežjem gibu sem našel še dovolj moči, da sem iz sebe izvlekel vsak delček preostale energije, da sem končal to 22 gibov dolgo balvansko smer. Bilo je neverjetno! Preplezati smer z oceno 9a in balvanski problem 8C je res nekaj čudovitega!" je zapisal na svoji facebook strani Jernej Kruder Pro Climber.

Prvi vzpon v balvanskem problemu Catalan witness the fitness, ki ga je opravil Chris Charma, si lahko ogledate v spodnjem videu. Video Jernejevega plezanja in pogovor z njim pa v prispevku na Climbing Daily >>>.


Manca Čujež

-----------------------
Povezani novici:
Jernej Kruder ponovil Es Pontas, 9a? (video)
Jernej Kruder: Zgodba dveh svetov - na 11. festivalu gorniškega filma