Dobrodelnih šest vrhov Kamniško-Savinjskih Alp Juretu v spomin

Slovenska vrhunska športna plezalka Natalija Gros je v drugi polovici julija izgubila življenjskega partnerja, fotografa in režiserja Jureta Breceljnika in ostala sama s polletno hčerko Elo in velikim kreditom. Da bi jima vsaj finančno olajšali te težke čase, je Juretov prijatelj Siggi z Islandije sklenil, da bodo s prijatelji predvidoma v nedeljo, 18. oktobra 2015, prehodili šest vrhov v Kamniško-Savinjskih Alpah - po en vrh za vsak Juretov film.
Na šest vrhov Kamniško-Savinjskih Alp Juretu v spomin (vir Jure's Challenge)

Jure Breceljnik, režiser, fotograf, snemalec, producent in scenarist, se je proslavil z nagrajenim dokumentarcem Magnezij in čokolada o eni najboljših slovenskih športnih plezalk Nataliji Gros, letos pa se je v 42. letu starosti poslovil med spanjem v Bruslju, kjer je snemal dokumentarni film The Last Ice Hunters.

Z namenom, da jima vsaj finančno olajšajo te težke čase, je Juretov prijatelj Siggi z Islandije dobil zamisel, da bi oktobra prehodili šest vrhov v Kamniško-Savinjskih Alpah – po en vrh za vsak Juretov film. Celotno pot namerava s še tremi prijatelji (ekipa v sestavi Stefnir Gíslason, Arnar Páll Gíslason, Sigurður Bjarni Sveinsson, Arnar Gauti Markússon) prehoditi v enem dnevu pod vodstvom Aleša Česna, alpinista in gorskega vodnika z mednarodno licenco, datum izvedbe akcije pa ob odvisen od vremena in razmer v gorah.

Dobrodelni karavani se lahko predvidoma v nedeljo, 18. oktobra 2015, pridružite pri osvajanju zadnjega vrha ali zgolj na cilju, zelo dobrodošle so tudi donacije. Potek odprave lahko ažurno spremljate ne facebook strani Jure's Challenge.

Predvidena pot: Češka koča na Spodnjih RavnehJezerska Kočna (2540 m)–Dolska Škrbina–Grintovec (2558 m)–Mlinarsko sedlo–Skuta (2532 m)–Turska gora (2251 m)–Brana (2252 m)–Kamniško sedlo–Planjava (2394 m)–Škarje–Ojstrica (2350 m)–Škarje–cilj: Dom planincev v Logarski dolini.

Pri odpravi bosta sodelovali tudi GRS Celje in GRS Jezersko ter več znanih alpinistov in športnikov.

Vsa darovana sredstva se bodo stekla na račun male Ele, podvig pa se bo financiral iz lastnih sredstev. Denarna sredstva bo zbiral Rdeči križ, več na naslednji povezavi: Zgodba Ele Breceljnik.

HUMANITARNI RAČUN RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA:
RKS – OZ Ljubljana, Tržaška 132, SI-1000 Ljubljana
DELAVSKA HRANILNICA D. D.
IBAN: SI56 61000 1122334482
SWIFT ALI BIC: HDELSI22
Sklic ali referenca: SI 00/ 09-09-2015

Vabljeni, da podprete dobrodelno akcijo.